Κυριακή 4 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Τα βλέμματα σε δυο μέτωπα

Στην Πολίχνη, ο Αρης θα αγωνιστεί με τον πρωτοπόρο ΠΑΟ. Ο Ολυμπιακός στη Ριζούπολη με τον Ηρακλή. Ντέρμπι ουραγών στο «Ελ Πάσο»

Εκτος απροόπτου επιστρέφει ο Καρεμπέ στο ματς με τον Ηρακλή

Sportidea

Εκτος απροόπτου επιστρέφει ο Καρεμπέ στο ματς με τον Ηρακλή
Σε Πολίχνη και Ριζούπολη είναι στραμμένα σήμερα τα βλέμματα των φιλάθλων στα πλαίσια της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής. Στη Θεσσαλονίκη, ο πρωτοπόρος ΠΑΟ δοκιμάζεται από τον Αρη, ενώ ο Ολυμπιακός στην έδρα του θα φιλοξενήσει τον Ηρακλή.

Ας δούμε, όμως, αναλυτικά τα τελευταία νέα από τα στρατόπεδα των ομάδων.

Στην Πολίχνη, λοιπόν, ο τυπικά γηπεδούχος Αρης θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό (20.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ). Στους πράσινους επικρατεί αισιοδοξία για την έκβαση του αγώνα όμως ο Ιτζακ Σουμ υποστηρίζει: «Στα χαρτιά είμαστε το λογικό φαβορί, όμως αυτό πρέπει να το δείξουμε και μέσα στο γήπεδο. Η θέση του Αρη είναι πλασματική και αυτό οφείλεται στα μεγάλα διοικητικά και οικονομικά προβλήματα. Είναι μια ιστορική ομάδα και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε».

Στην αντίπερα όχθη, ο κόουτς των «κιτρίνων» είπε: «Κάθε ματς είναι τελικός για μας. Κοιτάμε όλους τους αντιπάλους στα μάτια. Γνωρίζουμε ότι ο ΠΑΟ αυτή τη στιγμή είναι η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, όμως αυτό δεν πρέπει να μας ρίξει το ηθικό. Παρά τα μεγάλα προβλήματα, είμαστε υποχρεωμένοι να αγωνιστούμε για το γόητρο αλλά και την ουσία».

Ο Ολυμπιακός που ακολουθεί κατά πόδας τους «πράσινους» θα αντιμετωπίσει στη Ριζούπολη τον Ηρακλή (20.00 ΜΑΤΖΙΚ). Ο προπονητής των ερυθρολεύκων Νίκος Αλέφαντος δηλώνει: «Κάθε ματς έχει τις δυσκολίες του. Εχω εμπιστοσύνη στα παιδιά και με τη βοήθεια του κόσμου θα πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Ο Ολυμπιακός δεν έχει το δικαίωμα να φοβηθεί κανέναν αντίπαλο».

Στην Πολίχνη ο Αρης θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟ

Sportidea

Στην Πολίχνη ο Αρης θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟ
Οσον αφορά τον Σουηδό κόουτς Ματς Γίνμπλαντ επισημαίνει: «Είναι ένα δύσκολο ματς σε μια ισχυρή έδρα με τον πρωταθλητή της Ελλάδας. Αν θέλουμε να διατηρήσουμε τις ελπίδες μας για έξοδο στην Ευρώπη πρέπει να κάνουμε κάποια υπέρβαση. Θα δούμε τι θα γίνει».

Ο ΠΑΟΚ που διανύει περίοδο φόρμας θα κοντραριστεί στην Τούμπα με τον Ιωνικό (18.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ). Ο τεχνικός ηγέτης του δικεφάλου του βορρά, Αγγελος Αναστασιάδης, δηλώνει: «Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να υποτιμήσουμε τον αντίπαλο. Μην ξεχνάμε ότι ο Ιωνικός δεν έχει σωθεί οριστικά. Θα παίξει χωρίς άγχος και αυτό τον κάνει ακόμη πιο επικίνδυνο. Δεν έχει να χάσει άλλωστε τίποτα».

Ο Βαγγέλης Βλάχος από τη μεριά του υποστηρίζει: «Πάμε στην Τούμπα να παίξουμε ελεύθερα και ό,τι βγει. Ο ΠΑΟΚ είναι το λογικό φαβορί όμως στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν μπορείς να είναι σίγουρος».

Στα Ανω Λιόσια η τυπικά γηπεδούχος ΑΕΚ θα υποδεχτεί τον ...ουσιαστικά γηπεδούχο Ακράτητο (18.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ). Το ματς θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, λόγω τιμωρίας της Ενωσης. Αναφερόμενος στη συνάντηση ο Ρουμάνος προπονητής Ιλιε Ντουμιτρέσκου είπε μεταξύ άλλων: «Τα ματς με τις λεγόμενες μικρές ομάδες κρύβουν παγίδες. Οι παίκτες το γνωρίζουν αυτό και πιστεύω ότι δυνατά από την αρχή θα φτάσουμε στους τρεις βαθμούς της νίκης. Κρίμα που δε θα έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας».

Οσον αφορά τον Μπάμπη Τενέ, δήλωσε: «Δίνουμε μάχη για την παραμονή μας και δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήνουμε κανένα παιχνίδι. Ισα ίσα που το όνομα της αντιπάλου πρέπει να κεντρίσει ακόμη περισσότερο εμάς».

Σημαντικό ντέρμπι για την παραμονή στην κατηγορία θα γίνει στο «Ελ Πάσο». Εκεί η Καλλιθέα θα αντιμετωπίζει την Προοδευτική (18.00). Ο τεχνικός των γηπεδούχων Τάκης Λεμονής είπε: «Είναι καθοριστικό ματς και για τις δυο ομάδες, αφού παλεύουν να μείνουν στην κατηγορία. Πιστεύω ότι αυτή τη φορά και με λίγο τύχη να πάρουμε τους τρεις πόντους».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο συνάδελφός του των «βυσσινί» Σούλης Παπαδόπουλος: «Οριακός αγώνας και για τους δυο μονομάχους. Εχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα και νομίζω ότι μπορούμε να πάρουμε έστω και τον ένα βαθμό της ισοπαλίας».

Τέλος. στο Ηράκλειο ο ΟΦΗ θα φιλοξενήσει τον Πανηλειακό (18.00 ΝΕΤ). Ο Γιώργος Φοιρός τόνισε: «Με όπλο και την έδρα νομίζω ότι θα φτάσουμε στη νίκη». Ο Σάκης Τσιώλης, από την πλευρά του, είπε: «Εμείς καιγόμαστε για τους βαθμούς και γι' αυτό πρέπει να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για ένα θετικό αποτέλεσμα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ