Κυριακή 28 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
12ο ALL STAR GAME
Η γιορτή του μπάσκετ σήμερα στο Βόλο

Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, εκλεκτός των Ελλήνων αθλητών

Sportidea

Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, εκλεκτός των Ελλήνων αθλητών
Στο Βόλο στρέφονται τα βλέμματα των φίλων του μπάσκετ σήμερα το απόγευμα όπου θα διεξαχθεί το 12ο ΟΛ ΣΤΑΡ ΓΚΕΪΜ (19.00 ΕΤ1). Η διοργάνωση που έχει τον χαρακτήρα της γιορτής, φέτος γίνεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονιά για το ελληνικό μπάσκετ καθώς πέρα από τα γνωστά προβλήματα που έχει το άθλημα τα τελευταία χρόνια, προστέθηκε και αυτό της βίας. Με τον τελικό Κυπέλλου να παραμένει στον αέρα, με ένα κυπελλούχο (Αρης) να μην ξέρει εάν θα πρέπει να χαίρεται η όχι την κατάκτηση του πρώτου τροπαίου με αποφάσεις που ανοίγουν την πόρτα για ομάδες που θα θυμίζουν πολυεθνικές ανάλογα με τις ορέξεις του κάθε μάνατζερ. Με την ευκαιρία της γιορτής πάντως οι υπεύθυνοι του ελληνικού μπάσκετ έκαναν λόγο και για το μέλλον του αθλήματος. Ο Γιάννης Γρανίτσας αντιπρόεδρος του ΕΣΑΚΕ μάλιστα φάνηκε αισιόδοξος: «Φέτος θα είναι η τελευταία χρονιά κρίσης του ελληνικού μπάσκετ. Εύχομαι να πάει καλά η Εθνική ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες και με τα νέα γήπεδα που θα έχουμε την προσεχή αγωνιστική περίοδο να βοηθήσουμε το άθλημα να γυρίσει εκεί που ήταν, εκεί που αξίζει».

Το κυρίως μενού της γιορτής βέβαια αποτελεί ο αγώνας μεταξύ Ελλήνων και ξένων παικτών που αγωνίζονται στην Α1 και θα γίνει το απόγευμα. Ομως το φετινό ΟΛ ΣΤΑΡ έχει κάποιες καινοτομίες. Οπως για παράδειγμα η ψηφοφορία επιλογής παικτών που θα πάρουν μέρος και διεξήγαγε για πρώτη φορά φέτος ο ΕΣΑΚΕ. Με βάση τα αποτελέσματα ο Λάζαρος Παπαδόπουλος συγκέντρωσε τους περισσότερους ψήφους ανάμεσα στους Ελληνες (454) και ο Ράιαν Στακ μεταξύ των ξένων (370) και θα ηγηθούν των δύο ομάδων, που θα αναμετρηθούν. Πάντως από τους διοργανωτές δε συμφώνησαν επίσης σε ένα πράγμα: ότι όλα αυτά γίνονται για το καλό του μπάσκετ. Προπονητές της ελληνικής ομάδας θα είναι οι Παναγιώτης Γιαννάκης και Λευτέρης Κακιούσης και της ομάδας των ξένων οι Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Τσαρλς Μπάρτον. Αναλυτικά οι συνθέσεις και οι ψήφοι που έλαβε κάθε παίκτης: ΕΛΛΗΝΕΣ Παπαδόπουλος Λάζαρος (Ηρακλής) 454, Κόμματος Νέστωρ (Αρης) 422, Διαμαντίδης Δημήτρης (Ηρακλής) 407, Τσαρτσαρής Κώστας (Παναθηναϊκός) 371, Γιαννούλης Γιάννης (Πανιώνιος) 304, Χατζηβρέττας Νίκος (Παναθηναϊκός) 286, Αλβέρτης Φραγκίσκος (Παναθηναϊκός) 267, Χατζής Νίκος (ΑΕΚ) 262, Λιαδέλης Παναγιώτης (Ολυμπιακός) 219, Γλυνιαδάκης Ανδρέας (ΑΕΚ) 205, Ταπούτος Χρήστος (ΑΕΚ) 200, Καλαϊτζής Γιώργος (Παναθηναϊκός)197. ΞΕΝΟΙ ΕΠΙΛΕΚΤΟΙ: Στακ Ράιαν (Αρης) 370, Μουλαομέροβιτς Νταμίρ (ΠΑΟΚ) 366, Πάρκερ Ουίλιαμ (Αρης) 325, Ντάγκλας Ρούμπεν (Πανιώνιος) 323, Μάικλ Πιτ (Περιστέρι) 311, Μπέιλι Τόμπι (Αρης) 310, Τόμας Τζαμέλ (Απόλλων Π.) 242, Μπάγκαριτς Ντάλιμπορ (Ολυμπιακός) 223 Τζένκινς Χόρας (ΑΕΚ) 180, Ουότσον Τράβις (Πανιώνιος) 178, Κλαρκ Αϊρα (Μακεδονικός) 165 Μπλάκνεϊ Ρόντρικ (Μαρούσι) 158.

  • Ο Στακ, κορυφαίος σε ψήφους από τους ξένους

    Sportidea

    Ο Στακ, κορυφαίος σε ψήφους από τους ξένους
    Για τον διαγωνισμό τριπόντων οι συμμετοχές είναι: Μπέιλι Τόμπι (Αρης), Πόποβιτς Ολιβερ (Μαρούσι), Χατζής Νίκος (ΑΕΚ), Κορωνιός Αγγελος (Πανιώνιος).
  • Οσον αφορά τον διαγωνισμό καρφωμάτων θα μετέχουν οι: Ταπούτος Χρήστος (ΑΕΚ), Κλαρκ Αϊρα (Μακεδονικός), Πάρκερ Ουίλιαμ (Αρης), Τζένκινς Χόρας (ΑΕΚ), Πάουελ Κασίμπ (ΠΑΟΚ).

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ