Τετάρτη 24 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ

ΕΝΟΠΛΟΙ: «Υπουργική απόφαση που έχει ήδη δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (δύο ημέρες πριν από τις εκλογές) επισημοποιεί την παρουσία ενόπλων στρατιωτών εκτός στρατοπέδων για πρώτη φορά μετά τη δικτατορία των συνταγματαρχών. Οι στρατιώτες θα έχουν τη δυνατότητα χρήσης όπλων αντίστοιχης αυτής που έχουν οι αστυνομικοί. Στην υπουργική απόφαση αναφέρεται ρητά ότι "κατά την εκτέλεση των καθηκόντων σκοπού περιμέτρου, σκοπού ευαίσθητων σημείων και φύλαξης ζωτικών εγκαταστάσεων, το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων φέρει ατομικό οπλισμό"» («ΒΗΜΑ», ρεπορτάζ του Β.Γ. Λαμπρόπουλου).

ΣΠΕΥΔΟΥΝ: «Η αγωνία της Ευρώπης για ένα αυστηρό, κοινό νομοθετικό "οπλοστάσιο" κατά της τρομοκρατίας και με θεμελιώδη στόχο τον συντονισμό των ενεργειών των κρατών - μελών της έχει ενταθεί. Ιέρακες της σκληρής γραμμής για επίσπευση όλων των διαδικασιών με ταχεία ανάληψη δυναμικών νομοθετικών πρωτοβουλιών είναι η Γαλλία και η Βρετανία. Η επικύρωση της Σύμβασης, που προβλέπει διασυνοριακές υποκλοπές τηλεπικοινωνιών και παρακολούθηση τραπεζικών λογαριασμών για τον εντοπισμό των πηγών χρηματοδότησης της τρομοκρατίας είναι ένα από τα ζητήματα που διχάζει την Ευρώπη. Με την καθιέρωση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης επέρχονται σημαντικές μεταβολές, καθώς πλέον όλα αντιμετωπίζονται κάτω από το πρίσμα της ευρωπαϊκής ιθαγένειας» («ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», ρεπορτάζ της Φωτεινής Καλλίρη)

ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ: «Η τετραπέρατη Κοντολίζα Ραϊζ ζήτησε απ' όλους ν' αναστείλουν οποιαδήποτε δράση θα παρεμπόδιζε τον ερχομό καλύτερων ημερών συνιστώντας αυτοσυγκράτηση. Αυτή η λέξη πρέπει να καταργηθεί από το τρέχον πολιτικό λεξιλόγιο ως εξόχως ηλίθια και υποκριτική. Τόσο το Τελ Αβίβ όσο και η Ουάσιγκτον έχουν υιοθετήσει από καιρό, αυθαίρετα και κατά παράβαση κάθε έννοιας Δικαίου και Ηθικής, την εγκληματική δραστηριότητα των επίλεκτων δολοφονιών» («ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ», άρθρο της Ελένης Κυπραίου).

ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ: «Αναρωτιόμαστε ποια θα είναι η αντίδραση του πολιτισμένου κόσμου και τι θα επιλέξει: δικαιοσύνη χωρίς σύνορα, ή βαρβαρότητα δίχως όρια. Αν επιλέξει το πρώτο, είναι καιρός πια να μην αρκεστεί στα λόγια και να προχωρήσει σε κυρώσεις αντίστοιχες με εκείνες εναντίον της Νότιας Αφρικής ή του Ιράκ». («ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», δήλωση του Εσμάτ Αλ Σάμπρι).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ