Κυριακή 21 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πολύχρωμος «Συρμός»

Ενα «φύλλο» για τη φωνή, ένα άλλο για το ούτι, άλλα για τις φωνές τις πιασμένες σε χορό, μα και για τα άλλα όργανα που μαζί ακολουθούν το ρυθμό του φρέσκου αγέρα... Το «Ρόδο του Ανέμου», το νέο σχήμα που «ταξιδεύει» στο χώρο της μουσικής αντλώντας από την παράδοση, θα βρίσκεται σήμερα στο «Συρμό» (Κολωνού 76 και Οδυσσέως 14, Μεταξουργείο, τηλ. 5203661). Θα παρουσιάσει την ομώνυμη δισκογραφική δουλιά του - έντεκα έντεχνα τραγούδια σμιλεμένα από φυσικά όργανα - στην οποία συμμετέχουν οι Φοίβος Δεληβοριάς και Χρίστος Τσιαμούλης.

Στο «Συρμό», αύριο και την Τρίτη, εμφανίζονται οι Νίκος Ζιώγαλας, Γιώργος Αλουπογιάννης και Δημήτρης Κοργιαλάς. Ακολουθεί, την Τετάρτη, μια βραδιά - αφιέρωμα σε δύο αξέχαστους δημιουργούς, στον Γιώργο Ζαμπέτα και στον Απόστολο Καλδάρα. Ο Γιώργος Ευθυμιάδης (Μύρωνας) και ο Χρήστος Γρηγορίου θα παρουσιάσουν ένα ξεχωριστό πρόγραμμα με αυθεντικά λαϊκά τραγούδια, που έχουμε αγαπήσει. Την Πέμπτη, στη σκηνή του «Συρμού», θ' ανεβεί ο συνθέτης και ερμηνευτής Χρήστος Αλεξόπουλος. O κύριος κορμός του προγράμματος που θα παρουσιάσει αποτελείται από τραγούδια της τελευταίας του δισκογραφικής δουλιάς με τίτλο «Και Μετά;» - ένα πλούσιο άλμπουμ σε ρυθμούς και μελωδίες. Θα ερμηνεύσει, επίσης, τραγούδια από τους δύο προηγούμενους δίσκους του («Η Αλλη Πλευρά» και «Παραλλαγές Στο Μόνο Θέμα» - κυκλοφορούν από τη «Hitch-Hyke Rec»).

Ο Διονύσης Τσακνής, κάθε Παρασκευή και Σάββατο (10.30μ.μ.), προσφέρει δυνατές συγκινήσεις στο «Συρμό». Συντροφιά με την Ελισάβετ Αφεντάκη προσφέρει ένα τρίωρο μουσικό πρόγραμμα με γνωστά και αγαπημένα τραγούδια - τόσο δικά του όσο και άλλων συνθετών - από την ελληνική και ξένη δισκογραφία, καθώς και με κομμάτια από την καινούρια του δισκογραφική δουλιά με τίτλο «Μια ζωή αλλού». Ενα δίσκο με δώδεκα δυνατά αξιόλογα τραγούδια, τόσο στο στίχο όσο και στη μουσική, μέσα από τα οποία αναβλύζει η ευαισθησία, το ταλέντο, αλλά και η άποψη του δημιουργού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ