Δευτέρα 10 Απρίλη 2000 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
Εκλέγεται πάλι ο Ε.Σεβαρντνάντζε

ΤΙΦΛΙΔΑ.-

Την παραμονή του στην εξουσία φαίνεται ότι εξασφαλίζει ο νυν Πρόεδρος της Γεωργίας, Εντβαρντ Σεβαρντνάντζε, σύμφωνα με τα exit poll, που έγιναν γνωστά, λίγο μετά το κλείσιμο της κάλπης των προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν, χτες, στη χώρα. Ο Σεβαρντνάντζε, όπως αναμενόταν, μοιάζει να έχει συγκεντρώσει τις ψήφους εκείνους, που εξασφαλίζουν την επανεκλογή του στην προεδρία, χωρίς να χρειαστεί η διεξαγωγή δεύτερου επαναληπτικού γύρου. Σύμφωνα με το αποτέλεσμα που δημοσιοποιήθηκε από το exit poll, ο Εντβαρντ Σεβαρντνάντζε συγκεντρώνει το 51,3% της εκλογικής προτίμησης, ενώ ο κυριότερος αντίπαλός του, ο πρώην ΓΓ της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος, Ντζουμπέρ Πατιασβίλι, ο οποίος συγκεντρώνει το 24% των ψήφων.

Εκτός από τους δύο βασικούς αντιπάλους, στην εκλογική μάχη συμμετείχαν άλλοι 5 υποψήφιοι, οι οποίοι, όμως, όπως σχολίαζαν πολιτικοί αναλυτές, δεν έχουν σοβαρές ελπίδες, ενώ δύο από αυτούς υπέβαλαν την παραίτησή τους μία ημέρα πριν από τις εκλογές.

Πάντως, πριν ακόμη αρχίσει η δημοσιοποίηση των επίσημων εκλογικών αποτελεσμάτων, ο Ντζουμπέρ Πατιασβίλι κατήγγειλε περιστατικά νοθείας, αλλά και επεισόδια ανάμεσα στους κυβερνητικούς αξιωματούχους και στους, περίπου, 150 διεθνείς παρατηρητές, που έχουν μεταβεί στη Γεωργία. Από την άλλη πλευρά, το υπουργείο Εσωτερικών, με ανακοίνωσή του, μιλά για απολύτως νόμιμη εκλογική διαδικασία, στην οποία, τουλάχιστον σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, συμμετείχε το 64% των 3,5 εκατομμυρίων ψηφοφόρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ