Τρίτη 2 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ - ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ
Σε «σημείο μηδέν» ο τουρισμός

Την ομοιότητα των πολιτικών τους κατευθύνσεων και προτεραιοτήτων για την τουριστική ανάπτυξη, ξεδίπλωσαν χτες οι εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, στους χαιρετισμούς που απηύθυναν στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA).

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Γ. Ευαγγέλου, εκτίμησε ότι ο ελληνικός τουρισμός βρίσκεται «στο σημείο μηδέν» και ζήτησε «νέα στρατηγική και πολιτική». Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του επισήμανε ότι «αν κανείς συγκρίνει σήμερα τις δηλώσεις περί προστασίας και ειδικών προγραμμάτων για τους μικρομεσαίους και το τι συμβαίνει στην πράξη, δε θα μπορεί να είναι αισιόδοξος για το μέλλον τους».

Στη συνέλευση χαιρέτισαν αρκετοί βουλευτές και πολιτευτές του δικομματισμού και κυρίως της ΝΔ, από την οποία μίλησε και ο γενικός γραμματέας της Β. Μεϊμαράκης. Παρά τις τεχνοκρατικές διαφορές που εμφανίστηκαν (η ΝΔ σκοπεύει να επανασυστήσει το υπουργείο Τουρισμού, ενώ θεωρεί ότι δεν προβάλλεται σωστά ο ελληνικός τουρισμός), οι στοχεύσεις των δύο κομμάτων είναι ίδιες για: Την «αξιοποίηση» της δημόσιας περιουσίας. Την προσέλευση «ποιοτικού» τουρισμού με τουρίστες που θα ξοδεύουν περισσότερα. Την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Την ανάπτυξη των «εναλλακτικών μορφών τουρισμού». Τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση των επιχειρηματιών κ.ά.

Από κοντά και ο ΣΥΝ, αναφέρθηκε σε παρόμοιες θέσεις με προμετωπίδα την «προστασία του περιβάλλοντος» αλλά και προτάσεις όπως για δημιουργία μιας άλλης ΕΤΑ στη θέση της σημερινής «αμαρτωλής», πάλι με στόχο τη «διαχείριση» της δημόσιας περιουσίας, αλλά με σεβασμό στο... Σύνταγμα.

Χαιρετισμό εκ μέρους του ΚΚΕ απηύθυνε ο Ν. Καραθανασόπουλος, που μεταξύ άλλων τόνισε: «Ο τουρισμός είναι κοινωνική ανάγκη και κλάδος οικονομικής δραστηριότητας. Δε θέλουμε ούτε να τον αφορίσουμε, ούτε να τον εκθειάσουμε, γιατί είναι μια ευάλωτη δραστηριότητα και θεωρούμε ότι χρειάζεται ισόρροπη ανάπτυξη. Η οπτική μας απέναντι στον τουρισμό έχει άμεση σχέση με το δικαίωμα κάθε εργαζόμενου και της οικογένειάς του στον παραθερισμό». Αναφέρθηκε επίσης στο συμφέρον των μικρών επιχειρήσεων και του τουριστικού κλάδου να αντιταχθούν στις πολιτικές που στηρίζουν τη συγκέντρωση και συγκεντροποίηση του κεφαλαίου στο χώρο τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ