Η Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου συνεχίζει την «επικοινωνία» της με την ελληνική ποίηση, μέσα από την παράσταση «Αυτό που δεν τελειώνει (Η ελληνική ποίηση του 20ού αιώνα, εκδοχή ΙΙ)», σε σκηνοθεσία του Στάθη Λιβαθινού.
Τα κείμενα αποδίδουν οι ηθοποιοί της ομάδας της Πειραματικής Σκηνής. Η μουσική είναι του Νίκου Πλάτανου, τα σκηνικά - κοστούμια του Σωτήρη Στέλιου, η δραματουργική επεξεργασία των Στάθη Λιβαθινού - Στρατή Πασχάλη (ο τελευταίος έγραψε τους στίχους των τραγουδιών της παράστασης).
Επίσης, στο φουαγιέ της Πειραματική Σκηνής, παρουσιάζεται το έργο της Μαριάννας Κάλμπαρη «Βιομαγεία». Ενας συγγραφέας, ένας σκηνοθέτης και δυο ηθοποιοί συναντήθηκαν και «γέννησαν» το έργο, στη διάρκεια της πρόβας. Η σκηνοθεσία είναι του Δημήτρη Λιγνάδη.
- Η «Πράξη», παρουσιάζει στη Β' Σκηνή του «Θεάτρου οδού Κεφαλληνίας» το έργο του Ιρλανδού συγγραφέα Μάρτιν Μακντόνα «Εξ αίματος», σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Μυλωνά, μετάφραση Βίκυς Μακελλαράκη, σκηνικά - κοστούμια Αγγελου Αγγελή, φωτισμούς Αλέκου Αναστασίου. Πρόκειται για μαύρη κωμωδία που εκτυλίσσεται σε μια μικρή φτωχική κωμόπολη της Ιρλανδίας, όπου διαπράττονται ανεξιχνίαστα εγκλήματα. Παίζουν: Διονύσης Ακτύπης, Θανάσης Δήμου, Ανέστης Κατούνης, Γιάννα Παπαγεωργίου.
- Στην κεντρική σκηνή του «Απλού Θεάτρου», ο θίασος «Φάσμα» παρουσιάζει την παράσταση «Τρία βήματα πριν», με τον Δημήτρη Καταλειφό να ενσαρκώνει τους ήρωες των τριών έργων: «Αυτός και το πανταλόνι του» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, «Κύκνειο Ασμα» του Τσέχωφ και «Η τελευταία μαγνητοταινία του Κραπ» του Σάμουελ Μπέκετ. Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία, σκηνικά και κοστούμια Πάνου Παπαδόπουλου και φωτισμούς Ανδρέα Σινάνου. Παίζει, επίσης, ο Γιώργος Μπινιάρης.
- Το έργο «Στάχτες στα Χέρια» του Λοράν Γκοντέ παρουσιάζεται στο θέατρο «Βαφείο» (δεύτερη σκηνή). Το έργο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε σκηνοθεσία Λάκη Καραλή και μετάφραση Λένας Γκίνη. Μια γυναίκα που τη νομίζουν νεκρή, ξαφνικά εγείρεται. Οι νεκροθάφτες την περιποιούνται και αυτή δουλεύει μαζί τους στην καύση των πτωμάτων. Η γυναίκα δε μιλάει ποτέ. Μιλάει μόνο στους νεκρούς, τους φροντίζει, τους ψηλαφίζει καταγράφοντας τη μνήμη τους στη δική της μνήμη. Ζοφερή ατμόσφαιρα, με δύο παράλληλες δράσεις, με λυρισμό από τη γυναίκα και γκροτέσκο ύφος από τους δύο άντρες. Μέσα στην ερημωμένη χώρα, ο ήχος του τσέλου τονίζει την ερημιά του ανθρώπου και συνοδεύει την ποιητική καταγραφή των νεκρών στο σώμα της γυναίκας. Οι δύο νεκροθάφτες της παράστασης (Γιάννης Αθανασιάδης, Θάνος Πρίτσας), αθώοι - ένοχοι - φοβισμένοι απέναντι στην απρόσωπη εξουσία, χάνουν τον εαυτό τους, για να υπηρετήσουν την εξουσία. Η γυναίκα (Μαρία Σκούπα) «αδειάζει» τον εαυτό της, για να χωρέσει στο σώμα της τα θύματα της βίας.
- Στο θέατρο «ΚΕΑ - ΜΠΕΛΛΟΣ», παρουσιάζεται το έργο «Συμφωνία ντροπής» του Γιώργου Μπέλλου, σε σκηνοθεσία του ίδιου, σκηνικά Γιώργου Δαναού και μουσική Ν. Λαβράνου. Παίζουν: Γ. Μπέλλος, Μ. Μακρή, Γ. Παναγιωτοπούλου, Α. Ζαχαριάδου, Γ. Παπαγεωργίου.