Παρασκευή 27 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ
Δεν ξεχνούν τα δακρυγόνα

Συνέντευξη Τύπου πραγματοποίησαν χτες εκπρόσωποι των ελαιοπαραγωγών της περιοχής, στην οποία δήλωσαν την αγωνιστική τους ετοιμότητα σε περίπτωση που δεν καταβληθούν άμεσα οι επιδοτήσεις που δικαιούνται

Με τα δακρυγόνα που εισέπραξαν αφειδώς από τους άνδρες των ΜΑΤ, στις πρόσφατες αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους, εμφανίστηκαν οι εκπρόσωποι των ελαιοπαραγωγών της Αιγιαλείας κατά τη διάρκεια της χτεσινής συνέντευξης Τύπου που έδωσαν στα γραφεία της Ενωσης Συντακτών στην Πάτρα.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης οι εκπρόσωποι των αγροτών:

  • Εκαναν την «ανασκόπηση» των αγώνων τους όλο το προηγούμενο διάστημα και τόνισαν ιδιαίτερα τη βίαιη καταστολή που δέχτηκε ο αγροτικός κόσμος της Αιγιαλείας από τις αστυνομικές δυνάμεις.
  • Υπογράμμισαν ότι αιτία του προβλήματος που παρουσιάστηκε φέτος στην καταβολή της επιδότησης στους ελαιοπαραγωγούς, ήταν η πρεμούρα της κυβέρνησης να ταιριάξει «στο κρεβάτι του Προκρούστη» τη φετινή παραγωγή λαδιού στη χώρα μας, δηλαδή η «πρεμούρα» της να μην υπερβεί το καταστροφικό πλαφόν των 419.000 τόνων.
  • Υπογράμμισαν ότι οι ελαιοπαραγωγοί και όλος ο αγροτικός κόσμος της περιοχής, είναι σε πλήρη αγωνιστική ετοιμότητα, περιμένοντας εντός των επόμενων ημερών να τους καταβληθεί η επιδότηση που δικαιούνται. Αν οι υποσχέσεις των αρμόδιων παραγόντων δεν υλοποιηθούν άμεσα, προειδοποίησαν ότι θα προβούν σε ακόμη δυναμικότερες κινητοποιήσεις.

Στο τέλος της συνέντευξης Τύπου, παρουσίασαν και το «δώρο» που θα στείλουν στον Γ. Παπανδρέου. Τα υπολείμματα των χημικών που τις τελευταίες ημέρες οι άνδρες των ΜΑΤ έριξαν βροχή στους αγωνιζόμενους αγρότες της Αιγιαλείας, σε μία πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της περιοχής επιχείρηση βίαιης καταστολής των κινητοποιήσεών τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ