Πέμπτη 19 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΔΡΑΚΟΥΛΑΚΗ»
Διαδηλώνουν ενάντια στην τρομοκρατία

«Η τρομοκρατία δε θα περάσει» θα φωνάξουν σήμερα στις 3 το μεσημέρι έξω από το εργοστάσιο «ΔΡΑΚΟΥΛΑΚΗΣ» στο Βοτανικό εργαζόμενοι του εργοστασίου και συνδικαλιστές στη συγκέντρωση που διοργανώνουν το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» και η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ. Θα καταγγείλουν την εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία και θα απαιτήσουν την άμεση ανάκληση της απόλυσης του εργαζόμενου Δημήτρη Νταβού από την επιχείρηση και μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Η κινητοποίηση γίνεται καθώς όπως επισημαίνουν το Συνδικάτο και η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ σε κοινή τους ανακοίνωση: «Το δικαίωμα να συνδικαλιζόμαστε, που με αγώνες και θυσίες γενεών έχουμε κατακτήσει, είναι υπό άγριο διωγμό». Κάτι που στη συγκεκριμένη επιχείρηση εκφράστηκε όταν η εργοδοσία με τη συνδρομή της κυβέρνησης έστειλε σε χρόνο μηδέν τα ΜΑΤ να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους του εργοστασίου που τόλμησαν να σηκώσουν κεφάλι, να απεργήσουν και να απαιτήσουν τα προβλεπόμενα από την εργατική νομοθεσία και την ακύρωση της παράνομης απόλυσης συναδέλφου τους.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι ζήτησαν από την εργοδοσία ειδικότητες, σύστημα εξαερισμού στο ξυλουργείο για να μπορούν να ανασαίνουν και να τους δοθούν φόρμες, άρβυλα, γάλα, εξοφλητικό αποδοχών και επιδόματα. Η εργοδοσία όμως απάντησε με τρομοκρατία και εκβιασμούς, απολύοντας τον εργαζόμενο Δημήτρη Νταβό που είχε πρωτοστατήσει για την ικανοποίηση των αιτημάτων και καλώντας τα ΜΑΤ έξω από το εργοστάσιο στις 9 Φλεβάρη για να σπάσει την απεργία των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ