Παρασκευή 6 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 2004
Ούτε για καφέ η αύξηση

Την υπουργική απόφαση για τις «αυξήσεις» της ντροπής και του αίσχους, που θα χορηγηθούν στους συνταξιούχους για το έτος 2004 και φτάνουν μόλις τις 120 - 250 δραχμές (!) την ημέρα, υπέγραψαν χτες οι υφυπουργοί Οικονομικών, Ν. Φαρμάκης, και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ρ. Σπυρόπουλος, μετά από πρόταση του υπουργού Εργασίας Δ. Ρέππα. «Οι παραπάνω "αυξήσεις" επιβεβαιώνουν ότι το καθεστώς του εμπαιγμού, της απαξιωτικής μεταχείρισης και της αντικοινωνικής πολιτικής συνεχίζεται», καταγγέλλουν, σε πρόσφατη ανακοίνωσή τους, οι συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Ομοσπονδίες ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΝΑΤ - ΕΛΤΑ - ΤΑΕ - ΟΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, οι συντάξεις, από 1/1/2004, αυξάνονται κατά ποσοστό 5% μέχρι το ποσό των 500 ευρώ. Από 500 ευρώ μέχρι και 1.000 ευρώ κατά 3% και από εκεί και πάνω δε χορηγείται καμία αύξηση.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στην τελευταία ανακοίνωσή τους οι συνταξιουχικές οργανώσεις, «πρόκειται για βοήθεια προς επαίτη οι 120 - 250 δραχμές την ημέρα που δίνετε, κ. πρωθυπουργέ! Αυτοί που παίρνουν πάνω από 500 ευρώ και μέχρι 1.000 θα πάρουν μόνο 3% (!!!) γιατί είναι "εύποροι", όπως διαπίστωσε στη Βουλή ο κ. υφυπουργός Ροβέρτος Σπυρόπουλος».

Γίνεται φανερό, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, ότι «δεν υπάρχει πολιτική βούληση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συγκλονίζουν την ελληνική κοινωνία, που αγκομαχάει με τη σαρωτική αχαλίνωτη ακρίβεια σε προϊόντα - υπηρεσίες και φάρμακα, καθώς και με το χαράτσι του ΛΑΦΚΑ. Δεν αναλογίζεστε ότι αυτά τα ψίχουλα, που μας δίνετε, μας τα παίρνετε πίσω στο πολλαπλάσιο; Επιτέλους, γιατί υποτιμάτε βάναυσα τη νοημοσύνη μας;».

Οι συνταξιουχικές ομοσπονδίες και οι χιλιάδες συνταξιούχοι της χώρας παλεύουν και απαιτούν: Κατώτερη σύνταξη 880 ευρώ, έκτακτη οικονομική ενίσχυση 600 ευρώ μέχρι σύνταξη 11.740 ευρώ ετησίως και απαλλαγή από τη συμμετοχή στα φάρμακα.

Δηλώνουν ότι την απάντηση στις άθλιες πολιτικές επιλογές, οι συνταξιούχοι θα την εκφράσουν στους δρόμους, με τους μαζικούς ενωτικούς αγώνες, αλλά και στην κάλπη, τιμωρώντας αυτούς που υπηρετούν τη βάρβαρη και απάνθρωπη πολιτική, που κάνει τους πολλούς φτωχότερους και τους λίγους πλουσιότερους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ