Πέμπτη 5 Φλεβάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Στο εδώλιο η συνδικαλιστική δράση

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει ξανά σήμερα η συνδικαλιστική δράση.

Κατηγορούμενοι είναι ο Μ. Νουφαρίτσης γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, ο Ι. Μανουσογιαννάκης πρόεδρος της ναυτεργατικής Ενωσης «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, ο Π. Ιατρόπουλος επίσης μέλος της διοίκησης και ο συνδικαλιστής Β. Ξένος, οι οποίοι θα δικαστούν στα δικαστήρια του Πειραιά. Οι τέσσερις το 2001 είχαν παρέμβει σε εργατική διαφορά στην εταιρία «σεκιουριτάδων» Mediteranian Work στον Πειραιά.

Είχαν κληθεί από εργαζόμενους, τους οποίους ο εργοδότης Αθανασόπουλος είχε απολύσει παράνομα. Το αποτέλεσμα ήταν ο άγριος ξυλοδαρμός των συνδικαλιστών από μπράβους του Αθανασόπουλου, τους οποίους κατηύθυνε το πρωτοπαλίκαρο της εταιρίας και πρώην Αττικάρχης της Αστυνομίας Παφίλης! Μετά τον ξυλοδαρμό, οι συνδικαλιστές κατέθεσαν μήνυση. Ομως, μήνυση και βέβαια με χαλκευμένες κατηγορίες σε βάρος των συνδικαλιστών κατέθεσαν και οι εργοδότες, ζητώντας προκλητικά και τα... ρέστα!

Ο εισαγγελέας που εξέτασε την υπόθεση αποφάνθηκε ότι πρέπει να τσουβαλιάσει θύτες και θύματα και να τους θεωρήσει όλους κατηγορούμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ