Σάββατο 31 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

Για άλλη μια φορά κινητοποιήθηκαν χτες οι φοιτητές της Ιατρικής Αθήνας, απαιτώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου για την ιατρική εκπαίδευση που επιβάλλει εξετάσεις για την είσοδο στην ειδικότητα και γενικότερα κινείται στη λογική εναρμόνισης της ιατρικής εκπαίδευσης με την ιδιωτικοποίηση και τις αντιδραστικές αλλαγές των εργασιακών σχέσεων και στον τομέα της Υγείας. Η σχολή τελεί υπό κατάληψη, με απόφαση του συλλόγου φοιτητών, ενώ έντονες αντιδράσεις απέναντι στο νομοσχέδιο έχουν εκφράσει φοιτητές από όλες τις ιατρικές σχολές της χώρας.

Χτες το μεσημέρι συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και με πορεία έφτασαν στη Βουλή, όπου αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με εκπροσώπους των κομμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι της ΝΔ εξέφρασαν τη συμφωνία τους με το νομοσχέδιο, οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ είπαν ότι το νομοσχέδιο δεν είναι στην ημερήσια διάταξη αυτής της Βουλής, οι του ΣΥΝ δεν πήραν θέση επί του νομοσχεδίου, απλώς είπαν στους φοιτητές να φέρουν τις θέσεις τους για να συζητήσουν, ενώ οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ εξέφρασαν την πλήρη διαφωνία τους με το νομοσχέδιο και με την πολιτική ιδιωτικοποίησης της Υγείας.

Οι φοιτητές συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις, τη Δευτέρα 2/2 με συμβολική κατάληψη της πρυτανείας, ζητούν έκτακτη σύγκληση της Συγκλήτου και την Τρίτη 3/2 προγραμματίζουν νέο πανελλαδικό συλλαλητήριο στο υπουργείο Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ