Πέμπτη 6 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
Τηλεόραση
Ο ήλιος, η βία και ο κασκαντέρ

 Από την ταινία «Χούπερ» με τον Μπαρτ Ρέινολντς, που παρουσιάζει ο ΑLPHA στις 00.30
Από την ταινία «Χούπερ» με τον Μπαρτ Ρέινολντς, που παρουσιάζει ο ΑLPHA στις 00.30
Ενα ποιητικό ντοκιμαντέρ - δοκίμιο γαλλικής παραγωγής με τίτλο «Χωρίς ήλιο» θα παρουσιαστεί στις 00.30 στην ΕΤ-3. Μια ταινία που κέρδισε το βραβείο της καλύτερης ταινίας το 1983 από τους Αγγλους κριτικούς κινηματογράφου. Μια γυναίκα διαβάζει και σχολιάζει τις επιστολές που δέχεται από ένα φίλο οπερατέρ, τον Σάντο Κράσνα, που ταξιδεύει στον κόσμο και ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για δυο αντιθέτους πόλους αντιπαραθέτοντάς τους. Την εξελιγμένη Ιαπωνία, σύνθεση παράδοσης και νέου τεχνολογικού πολιτισμού και τη φτωχή και οπισθοδρομική Γουινέα - Μπισάου της Αφρικής. Ενας καλλιτέχνης του βίντεο, επεξεργάζεται τις εικόνες με τη βοήθεια ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή και τις σχολιάζει με τη σειρά του. Τέλος, ο Κρις Μάρκερ, ο αριστερός σκηνοθέτης κάνει το δικό του σχόλιο, με το δικό του τρόπο, προσθέτοντας και άλλες εικόνες σε νέα αντιπαράθεση και μιλά για τις αντιθέσεις των δύο πόλων. Μουσική ηλεκτρονική από τον Μισέλ Κράσνα από ένα θέμα του Ρώσου μουσουργού Μοντεστ Μουσόρσγκι και του Ισαό Τομίτα πάνω στο «Θλιμμένο βαλς» του Φινλανδού συνθέτη Γιαν Σιμπέλιους.

Από την ΕΤ-1 στις 23.35 «Το τέλος της βίας» του Βιμ Βέντερς

Πρόκειται για ένα αστυνομικό θρίλερ, που επιχειρεί να κάνει ένα φιλοσοφικό στοχασμό πάνω στο ρόλο της βίας, των μίντια, όπως και του παρακράτους, μέσα από ένα ετερόκλητο σενάριο που δεν καταφέρνει ποτέ να ενώσει αρμονικά τα διάφορα μέρη του, όπως άλλωστε είναι και οι περισσότερες ταινίες του Γερμανού σκηνοθέτη. Θα λέγαμε ότι μάλλον ασυνάρτητο είναι, αλλά υπάρχουν μερικοί που αγαπούν τον Βιμ Βέντρες και την ασυναρτησία του. Με τους Μπιλ Πούλμαν και Αντι Μακ Ντάουελ.

Από τον ALPHA στις 00.30 «Χούπερ» του Χαλ Νίτχαμ

Ενας διάσημος κασκαντέρ του Χόλιγουντ δέχεται την πρόκληση ενός νεαρού, ο οποίος ισχυρίζεται ότι μπορεί να κάνει πιο ριψοκίνδυνα κόλπα από αυτόν. Μια θεαματική ταινία με πολλά εφέ, πολλές ριψοκίνδυνες σκηνές, με πρωταγωνιστή τον Μπαρτ Ρέινολντς.

Από τον ALPHA επίσης στις 01.15 «Ψυχές από το παρελθόν» του Τζον Πούρντι. Ο Ντίλιγκερ και ο Καπόνε από μόνοι τος έχουν τον έλεγχο ολόκληρης της Αμερικής. Και στις 22 Ιούλη του 1922 οι πράκτορες σκοτώνουν τον Ντίλιγκερ μετά από καταιγισμό πυροβολισμών. Αλλά ποιον Ντίλιγκερ εξόντωσαν, αυτόν που καταζητούν ή τον αδελφό του. Η αλήθεια είναι ότι έχουν κάνει λάθος και δεν το γνωρίζουν, ο Τζον Ντίλιγκερ είναι ζωντανός και θα εκδικηθεί το θάνατο του αδελφού του. Ετσι θα ξεκινήσει μια από τις πιο παράξενες και πιο άγριες υποθέσεις στην ιστορία του εγκλήματος. Με τους Μάρεϊ Αμπραχααμ και Μάρτιν Σιν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ