Στο έλεος των αποτελεσμάτων του χιονιά εξακολουθούν να βρίσκονται αρκετά χωριά σε διάφορες περιοχές της χώρας. Πιο συγκεκριμένα, οι κάτοικοι των περιοχών αυτών, καλούνται να περιμένουν να ...ξυπνήσει ο κρατικός μηχανισμός και να κάνει τα αυτονόητα, να τους προσφέρει δηλαδή, ξανά, ρεύμα και τηλέφωνο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Εύβοιας του ΚΚΕ, γίνεται λόγος για ανυπαρξία του κρατικού μηχανισμού, όπως και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και των Δήμων. «Χωρίς ουσιαστικά μέσα προσπαθούν να μπαλώσουν τα αποτελέσματα μιας πολιτικής, που στο όνομα της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών Α'βάθμιας και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, άφησε τη Νομαρχία και τους Δήμους χωρίς τον αναγκαίο εξοπλισμό, αναγκάζοντάς τους, να απευθύνονται σε ιδιώτες που ακόμη δεν έχουν πάρει τα χρήματά τους από τον περσινό εκχιονισμό».
Ιδιαίτερα προβλήματα αντιμετωπίζει και η Νάξος, καθώς ακόμα πολλά ορεινά χωριά παραμένουν χωρίς ρεύμα, χωρίς τηλέφωνο και γενικότερα χωρίς επικοινωνία με το υπόλοιπο νησί. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως είχε αποκοπεί από το χάρτη, καθώς ο χιονιάς εμπόδισε την επικοινωνία με την υπόλοιπη χώρα τόσο από θάλασσα όσο και από αέρος. Η προβλήτα υπέστη σημαντικές ζημιές στο κομμάτι που είχε αντέξει εδώ και δύο χρόνια, ενώ, όπως καταγγέλλεται, στο αεροδρόμιο την περασμένη Κυριακή, η γραμμή της «Ολυμπιακής» προσγειώθηκε, αλλά δεν υπήρχε υπάλληλος να ξεφορτώσει τις αποσκευές. Ετσι, και ενώ είχαν περάσει δύο ώρες από την προσγείωση, το αεροπλάνο ήταν έτοιμο να αναχωρήσει, χωρίς να έχουν βγει οι αποσκευές, αναγκάζοντας τους επιβάτες να τις ξεφορτώσουν μόνοι τους. Επίσης, στον Απόλλωνα, αρκετά μαγαζιά καταστράφηκαν όταν γέμισαν νερά και μπάζα.