Τετάρτη 5 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ»
Αγώνας κατά των απολύσεων

Δίωρες στάσεις εργασίας πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι, αντιδρώντας στις δυο απολύσεις

Την ανάκληση των δυο απολύσεων από την εταιρία «Π. Δ. Παπουτσάνης» ζητούν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης που πραγματοποίησαν χτες δίωρες στάσεις εργασίας (6.30πμ - 8.30πμ, 1μμ - 3μμ). Ταυτόχρονα εκφράζουν την ανησυχία τους και για νέες απολύσεις ενόψει της μετεγκατάστασης του εργοστασίου από την Κηφισιά στη Ριτσώνα Βοιωτίας. Σήμερα, μετά από ομόφωνη απόφαση συνέλευσης, προχωρούν σε νέες στάσεις εργασίας τις ίδιες ώρες.

Η εταιρία ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά την περασμένη Παρασκευή σε δυο εργαζόμενους την απόλυσή τους, χωρίς καν να προβάλει την παραμικρή δικαιολογία. Στις συναντήσεις που έγιναν μετά από παρέμβαση της Ενωσης Εργαζομένων Ελαιουργοσαπωνοποιείων, Πυρηνελαιουργείων, Καλλυντικών και Απορρυπαντικών η εταιρία κράτησε αρνητική στάση και οι εργαζόμενοι προχώρησαν στη χτεσινή κινητοποίηση.

Να σημειώσουμε πως η εταιρία, μετά το σεισμό της 7ης Σεπτέμβρη και την καταστροφή μέρους του εργοστασίου, είχε δεσμευτεί πως δε θα απολυθεί κανένας από τους 150 εργαζόμενους. Υπήρξε συμφωνία για μεταφορά εργαζομένων από την παραγωγή σε άλλες δραστηριότητες, προσωρινά μέχρι να ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση του εργοστασίου. Οι δυο εργαζόμενοι που απολύθηκαν είχαν μεταφερθεί από την παραγωγή στο τμήμα πώλησης.

Χτες η εταιρία - κατά τη διάρκεια της μεσημεριανής στάσης εργασίας - μοίρασε γραπτή ανακοίνωση στους εργαζόμενους, όπου αναφέρεται ότι τάχα «σεβόμαστε τη δέσμευση για τη διατήρηση οργανικών θέσεων», όμως επιμένει στις απολύσεις και επιπλέον τονίζει: «Πρέπει να επικοινωνήσουμε ξεκάθαρα ότι πρέπει να συμβάλουμε με τη στάση μας στην εξασφάλιση της ζωής του νέου εργοστασίου»!!! Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι νέα συνέλευση, όπου καταδικάστηκε η στάση της εταιρίας και αποφασίστηκε ομόφωνα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Δίπλα στους εργαζόμενους βρέθηκε ο Γ. Μανουσογιαννάκης, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β` Πειραιά και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, εκφράζοντας τη συμπαράσταση του Κόμματος στο δίκαιο αγώνα τους.

Ο Λ. Σκαρόπουλος, πρόεδρος της Ενωσής μας, δήλωσε πως «οι εργαζόμενοι πιστεύουμε ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε τους δυο συναδέλφους μας που απολύθηκαν αυθαίρετα. Εχουμε την πεποίθηση πως με απολύσεις και αυταρχισμούς οξύνονται, παρά λύνονται τα προβλήματα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στάσεις εργασίας ενάντια σε απόλυση στην «Tasty Food»(2021-10-16 00:00:00.0)
Η εργοδοσία επιμένει στην απόλυση(2012-01-12 00:00:00.0)
Στάσεις εργασίας σε Νάουσα και Ξάνθη(2006-12-22 00:00:00.0)
Στάση εργασίας στο «Flash»(2004-08-13 00:00:00.0)
Καθολική συμμετοχή στις στάσεις εργασίας(1997-10-15 00:00:00.0)
Σίγησαν οι μηχανές!(1997-05-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ