Τρίτη 13 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
Σε κίτρινο φόντο

Ο καλύτερος παίκτης του Αρη ήταν ο Νέστορας Κόμματος

Sportidea

Ο καλύτερος παίκτης του Αρη ήταν ο Νέστορας Κόμματος
H μια ακόμη ήττα του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα, αυτή τη φορά από τον Αρη στον Κορυδαλλό με 70-63, που έφερε τους «ερυθρόλευκους» στην 9η θέση της βαθμολογίας, ήταν σίγουρα το γεγονός που ξεχώρισε στην 15η αγωνιστική της Α1. Η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα για άλλη μια φορά παρουσίασε αδυναμίες κάτω από τα καλάθια, ενώ στο συγκεκριμένο παιχνίδι και η περιφέρεια των γηπεδούχων έμεινε μακριά από τον καλό της εαυτό. Αντίθετα, ο Αρης φάνηκε πολύ πιο διαβασμένος μεταφέροντας το παιχνίδι στη «φροντ λάιν» όπου οι Νικίλια και Στακ είχαν πολύ καλή απόδοση, ενώ η εκτελεστικότητα του Νέστορα Κόμματου (28π) από τη γραμμή της περιφέρειας έδωσε μια ακόμη λύση στους «κίτρινους».

Κατά τ' αλλά, η ΑΕΚ μετά τη νίκη της στην Ευρωλίγκα επέστρεψε στις επιτυχίες και στο ελληνικό πρωτάθλημα αφού επικράτησε του ΠΑΟΚ με 92-85. Ο πλουραλισμός στην επίθεση όπου 5 παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, το ξύπνημα του Χόρας Τζέκινς αλλά και η πολύ καλή απόδοση των νεαρών Τσιάρα και Σέκουλιτς, ήταν τα στοιχεία που έκριναν τον αγώνα για την ομάδα του Φώτη Κατσικάρη.

Την ξέφρενη πορεία του συνέχισε για μια ακόμη φορά το Μαρούσι που ξεπέρασε ακόμη ένα εμπόδιο νικώντας το Μακεδονικό με 88-78 φθάνοντας έτσι στην 14η νίκη σε 15 αγώνες. Ενα ξέσπασμα των γηπεδούχων στις αρχές του Β` μέρους με 9-0 είχε αποτέλεσμα να μετατραπεί η εύθραυστη διαφορά των 4 πόντων του ημιχρόνου στο πιο ασφαλές 54-41. Στην τελευταία περίοδο η πολύ καλή απόδοση της περιφέρειας του Αμαρουσίου, με μπροστάρη των Νικολαΐδη, ήταν το κύριο στοιχείο που έγειρε οριστικά την πλάστιγγα της νίκης υπέρ των «κιτρίνων».

Μπορεί αμυντικά να παρουσίασε άσχημο πρόσωπο, μπορεί κόντρα στον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας να δυσκολεύτηκε περισσότερο του αναμενομένου, εντούτοις ο Παναθηναϊκός κατάφερε να περάσει νικηφόρα επικρατώντας με 88-81. Αιτία για αυτό ήταν ο Λάκοβιτς (19π) που η επιθετικότητά του αντιστάθμισε την κακή άμυνα των «πρασίνων» και ήταν ανασταλτικός παράγοντας στη μαχητικότητα των τυπικά γηπεδούχων (ο αγώνας διεξήχθη στο Λουτράκι).

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα: Ηρακλής - Απόλλων Π. 89-82, Ηράκλειο - Περιστέρι 84-97, Πανιώνιος - Ηλυσιακός 81-75.

Η βαθμολογία: Μαρούσι 29, ΠΑΟ 25, Ηρακλής 24, Αρης 24, Περιστέρι 24, ΠΑΟΚ 23, Μακεδονικός 22, ΑΕΚ 22, Ολυμπιακός 22, Ηράκλειο 21, Πανιώνιος 20, Ηλυσιακός 19, Απόλλων Π. 19, Ιωνικός ΝΦ 18.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ