ΥΠΕΡΒΑΣΕΙΣ... «Με τολμηρές υπερβάσεις σε κρίσιμα μέτωπα της κυβερνητικής πολιτικής προχωρεί ο Γ. Παπανδρέου. Κατά πρώτο λόγο αφορούν την υγεία, την παιδεία, αλλά και τον τομέα της εργασίας, όπου υιοθετείται το 35ωρο. Κορυφαία στελέχη, όπως ο Αλ. Παπαδόπουλος, δηλώνουν "παρών"» (ΕΘΝΟΣ).
...ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ... «Ανατροπή στο πολιτικό κλίμα επέφερε η αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, η "εισβολή" του Γ. Παπανδρέου στο προσκήνιο επέφερε και αλλαγή στο στιλ αντιπολίτευσης και στο ντύσιμο του Κ. Καραμανλή, ο οποίος χαμήλωσε αισθητά τους τόνους και έδωσε εντολή στα στελέχη της ΝΔ να αποφεύγουν τις προσωπικές επιθέσεις» (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).
...ΜΕΓΑΛΕΣ ΡΗΞΕΙΣ... «"Ξυπνά" το ΠΑΣΟΚ, το "ηλεκτροσόκ Γιώργου". Ο κ. Παπανδρέου εμφανίζεται αποφασισμένος για μεγάλες ρήξεις. Μετά τη μεγάλη επιτυχία της περιοδείας στην Αχαΐα, ο νέος ηγέτης του ΠΑΣΟΚ προγραμματίζει έξι μεγάλες συγκεντρώσεις. Στη ΝΔ εντείνονται οι καβγάδες για Σαμαρά» (ΝΕΑ).
ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ: «Οι δύο πρώτες πολιτικές θέσεις που διατύπωσε ο Γ. Α. Παπανδρέου με τη νέα ιδιότητα του διεκδικητή της πρωθυπουργίας αφορούν σε ανατρεπτικές αλλαγές της κομματικής δομής και του εκπαιδευτικού συστήματος. Ο κ. Παπανδρέου έχει αναφερθεί και στο παρελθόν στο "άνοιγμα της παράταξης" και στην "απελευθέρωση της παιδείας". Αλλά η εμφατική επαναφορά των απόψεων αυτών ως πρώτου πολιτικού στίγματος του υποψηφίου πρωθυπουργού έχει ιδιαίτερη σημασία... Οι φιλελεύθερες αυτές απόψεις είναι, κατά την ουσία τους, ερεθιστικές και πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο δημόσιου διαλόγου. Αξιοσημείωτος όμως είναι ο τρόπος με τον οποίο, ενώ ήταν μειοψηφικές μέχρι χθες στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, απορροφήθηκαν χωρίς υποψία αντιλόγου από τα στελέχη της κυβέρνησης» (Αλ. Καλοκαιρινός -ΝΕΑ).
«ΠΑΛΑΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ»... «Ο άνθρωπος που επαγγέλλεται το καινούργιο και μιλάει για τις νέες τεχνολογίες ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία περιστοιχιζόμενος από πρόσωπα του παλαιού ΠΑΣΟΚ και δίνοντας βάρος στο συναίσθημα ελλείψει πολιτικών θέσεων» (ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ).
...ΚΑΙ «ΠΑΠΑΝΔΡΕΪΣΜΟΣ»: «Το "νέο ξεκίνημα" του Γ. Παπανδρέου έγινε από την Αχαΐα με παρακμιακό τρόπο. Παλιά συνθήματα, παλιά πρόσωπα και αοριστολογία έφεραν ξανά στην επιφάνεια τον παπανδρεϊσμό, ως έκφραση λαϊκισμού. Η μάχη της εικόνας και των εντυπώσεων αποδεικνύεται εμπόδιο στα σχέδια του νέου αρχηγού για φυγή από το παρελθόν» (ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).