Κυριακή 11 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πατριδογνωμόνιο
ΠΑΣΟΚ: Οι δίδυμοι πύργοι μας!

Απατεώνες, πορτοφολάδες, κρυφονταβαντζήδες, λολίτες και κούκλες των μεσημεριανών εσπρέσο καφέδων, χλεχλέδες με μικρομεσαία χαρτοφυλάκια στη Σοφοκλέους, γαμπροί που αυτοπροτείνονται σε μοντέρνους πλειστηριασμούς προικών, κι άλλα πολλά φυράματα του λούμπεν βασιλείου της γκλαμουριάς, τρίβουν τα χέρια τους κι ακονίζουν τα μαχαίρια τους με την «ιστορική εξαπάτηση» «της αλλαγής της αλλαγής»... Αναδεικνύονται στους ηθικούς και προβεβλημένους νεοταξίτες, που για τις ανάγκες των τηλεοπτικών ημερών βαφτίζονται νεοεποχίτες.

Το κεντρικό πολιτικό σύνθημα των διδύμων πύργων της ελληνικής πολιτικής σκηνής - αρένας, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, νέα εποχή και νέα διακυβέρνηση αντίστοιχα, στόχο βαθύτερο, καλά σχεδιασμένο από το βαθύ κράτος των Αμερικανών και Ευρωπαίων καπιταλιστών στρατοκρατών, έχει τον εξωραϊσμό της έννοιας της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Προσοχή χρειάζεται σύντροφοι, στην πίεση της προεκλογικής μάχης, το εξαιρετικά μελετημένο οπλοστάσιο των εννοιών που χρησιμοποιούν οι νεοεποχίτες. Είναι η σύγχρονη μορφή του ψυχρού πολέμου στον 21ο αιώνα. Είναι η κορυφαίας επεξεργασίας προπαγάνδα. Εχει δε εντελώς συγκεκριμένο εχθρό: Κάθε λαό, χώρα, έθνος, κοινωνία ή οργανωμένο αντιστασιακό της τμήμα, που επιμένει να αντιπαλεύει το σύστημα και να διατηρεί ιδεολογική ταυτότητα. Πρόκειται για την υλοποίηση του δόγματος Μπους - Γούλφοβιτς «όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εχθρός μας». Στην αρχή παγιδεύει όλους τους φτωχούς και οργισμένους, κανακεύοντάς τους όταν διαδηλώνουν εναντίον των πραγματικών θερμών πολέμων. Στήνει και χρηματοδοτεί φόρουμ, ειρηνιστικές οργανώσεις, μη κυβερνητικές οργανώσεις κλπ. Τους παίζει στην τηλεόραση. Βάζει στελέχη κομμάτων να μιλούν θετικά υπέρ τους. Υστερα, χωρίς η κοινή γνώμη να πάρει πρέφα, στήνει τον εξής πολιτικό μηχανισμό.

Σε κάθε χώρα, ας πούμε την Ελλάδα μέρες που είναι, ντύνει τη Νέα Τάξη με δύο εκδοχές Νέας Εποχής. Μια προοδευτική δήθεν κεντροαριστερή, όπως ΠΑΣΟΚ, και μια συντηρητική κεντροδεξιά, όπως ΝΔ. Φτιάχνει δυο δίδυμους πύργους - μνημεία του κυρίαρχου παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού ως σύμβολα - εκφραστές της σημερινής αποικιοκρατίας. Ενίοτε προσθέτει και ψιλοαντάρτικες μονάδες - κόμματα για να συκοφαντεί αποτελεσματικά και την αντιπαλότητα, όπως ΣΥΝ υπέρ του ενός πύργου και ΛΑΟΣ υπέρ του άλλου.

Το σκηνικό έτοιμο και μετά την 11η Σεπτεμβρίου εντελώς επιβεβλημένο ως μοναδικό. Και τώρα αρχίζει το κυνήγι του Μπιν Λάντεν. Πολύ απλά, τόσο απλά, όσο συμβαίνει στα ριάλιτι σόου και στην e-mail ηλεκτρονική αλληλογραφία, αρχίζει η πλύση εγκεφάλου: Με μαντρωμένο τον πληθυσμό στους δύο πύργους των κομμάτων εξουσίας, ψιλοβολεμένο, ψιλοταϊσμένο, άγρια τρομοκρατημένο μην πέσουν οι δυο πύργοι και τσακιστεί ακυβέρνητος κι ακηδεμόνευτος, τον ποτίζουν με τον πολιτικό μπαμπούλα. Κάθε κόμμα που θέλει και κυρίως μπορεί να ανατρέψει την πολιτική τους, δηλαδή κομμουνιστικό, μαρξιστικό - λενινιστικό επί της ουσίας των κινδύνων και των μεγεθών, το ΚΚΕ και τα συνεπή σοσιαλιστικά κράτη όπου η επανάσταση δεν έχει ανατραπεί (Κούβα, Βιετνάμ, ΛΔ Κορέας) αντιμετωπίζεται ωσάν Μπιν Λάντεν... Πίσω απ' αυτό το εικονικό προπαγανδιστικό παιχνίδι, μαντρωμένοι πτωχοί εργαζόμενοι, μικρομεσαίοι, μικροαστοί δημόσιοι υπάλληλοι κλπ. απειλούνται ευθέως ή εμμέσως ότι αν πάρουν το ασανσέρ της ταξικής λογικής και περάσουν στην κόκκινη όχθη, οι πύργοι θα γκρεμιστούν κι ο τρόμος θα πέσει πάνω στην καπιταλιστική μας πόλη.

Οι νεοεποχίτες πληρώνουν αδρά κάθε ηθοποιό της πολιτικής που προσέρχεται στο θίασό τους. Τον ανεβάζουν με πύραυλο στην ταράτσα των Δίδυμων Πύργων τους. Τον ηρωοποιούν. Κι ύστερα σπέρνουν Σπυριούνηδες, Μπένους, Μαρίες και Μπίστηδες, τυλιγμένους σε μελομακάρονα, Ανδριανόπουλους κι Αβραμόπουλους, κρυμμένους σε κουραμπιέδες να γλυκάνουν τους ψηφοφόρους. Μην απορήσετε αυτές τις μέρες αν λάβετε e-mail από τον Κόλιν Πάουελ, με κόκκινα γράμματα, που θα σας ευχαριστεί για τη φιλία σας και θα σας ρωτάει αν επιθυμείτε την επιστροφή του Παπαθεμελή...


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ