Τρίτη 4 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΑΠΩΝΙΑ
Εγκεφαλικό επεισόδιο υπέστη ο πρωθυπουργός Ομπούτσι

TOKIO.-

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του Ιάπωνα πρωθυπουργού Κέιζο Ομπούτσι, ο οποίος υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο το βράδυ της Κυριακής και νοσηλεύεται έκτοτε στη μονάδα εντατικής παρακολούθησης νοσοκομείου του Τόκιο.

Ο ασκών χρέη πρωθυπουργού Μίκιο Αόκι δήλωσε πως ο Ομπούτσι έχει περιπέσει σε κώμα και η αναπνοή του υποστηρίζεται μηχανικά. Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν κινδυνεύει η ζωή του Ιάπωνα πρωθυπουργού, ο Αόκι απάντησε θετικά.

Ο Αόκι, που είναι γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, ανέλαβε προσωρινά καθήκοντα πρωθυπουργού μετά την ξαφνική εισαγωγή του Ομπούτσι στην εντατική. Σύμφωνα με την ιαπωνική εφημερίδα «Νίχον Κεϊζάι», η παραίτηση Ομπούτσι είναι πλέον αναπόφευκτη, ενώ, σύμφωνα με το Ασοσιέιτεντ Πρες, η ιαπωνική κυβέρνηση αντιμετώπιζε χτες σοβαρά το ενδεχόμενο να διαλύσει το υπουργικό συμβούλιο και να αναζητήσει νέο πρωθυπουργό.


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ