Πέμπτη 1 Γενάρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
Τηλεόραση
Επιτέλους... θέα

Σκηνή από την ταινία «Δωμάτιο με θέα»
Σκηνή από την ταινία «Δωμάτιο με θέα»
Το αισθηματικό δράμα εποχής, του Τζέιμς Αϊβορι «Δωμάτιο με θέα», θα προβληθεί απόψε από την ΕΤ1, στις 17.45. Πρόκειται για την κομψή και πνευματώδης διασκευή του μυθιστορήματος του Ε.Μ. Φόρστερ, με υπέροχες ερμηνείες. Η ταινία μας μεταφέρει στα 1907. Η αριστοκρατικής καταγωγής νεαρή Αγγλίδα Λούσι Χάνιτσερτς επισκέπτεται τη Φλωρεντία μαζί με τη θεία της Σαρλότ. Η Λούσι είναι «κλειστός» χαρακτήρας, αλλά το περιβάλλον της Ιταλίας τη μεταμορφώνει σιγά σιγά. Κάποια μέρα, ενώ περπατά στο δρόμο, λιποθυμά και ο Τζορτζ Εμερσον, που περνούσε τυχαία από εκεί, την παίρνει στα χέρια του και τη φιλά. Ετσι, γνωρίζεται με την οικογένεια Εμερσον, πατέρα και γιο, που όμως έχουν κακή φήμη. Μόλις το πληροφορείται η Σαρλότ, την παίρνει αμέσως και την πηγαίνει πίσω στην Αγγλία. Παίζουν: Μάγκι Σμιθ, Ελένα Μπόναμ Κάρτερ, Ντένχολμ Ελιοτ, Ντάνιελ Ντέι Λούις, Τζούλιαν Σαντς, Σάιμον Κάλοου, Τζούντι Ντεντς

Ο Σίντνεϊ Λούμετ υπογράφει την ταινία «Πες μου τι θέλεις, επιτέλους», που θα προβληθεί απ' την ΕΤ1. Ενας επιτυχημένος Αμερικανοεβραίος επιχειρηματίας, έχει ανάμεσα στις επιχειρήσεις του μια κινηματογραφική εταιρία και ένα τηλεοπτικό κανάλι. Εχει επίσης, μια γραμματέα που τον βγάζει ασπροπρόσωπο και μια ερωμένη, επιτυχημένη δημοσιογράφο. Η κόρη του τον λατρεύει, η άρρωστη γυναίκα του νοσηλεύεται σε κλινική. Ο αντίπαλός του, γέρος Εβραίος επιχειρηματίας τού «αρπάζει» την κινηματογραφική εταιρία. Παίζουν: Αλαν Κινγκ, Αλι Μακ Γκρόου, Μίρνα Λόι, Τόνι Ρόμπερτς, Κίναν Γουίν, Πίτερ Γουέλερ, Σάρα Τρούσλοου (ΕΤ1, 23.45)

Το αριστούργημα του κουβανικού κινηματογράφου, η «Λουτσία», του Ουμπέρτο Σόλας, θα προβληθεί απ' την ΕΤ3. Πρόκειται για μια σπονδυλωτή ταινία με τρεις αυτόνομες ιστορίες που έχουν ωστόσο έναν κοινό συνδετικό κρίκο: τοποθετούνται χρονικά σε 3 χαρακτηριστικές περιόδους του αγώνα για την απελευθέρωση της Κούβας, έχουν για ηρωίδα πάντα μια γυναίκα ονόματι Λουτσία και σε κάθε ιστορία ο αφηγηματικός άξονας είναι επικεντρωμένος γύρω από μια ερωτική ιστορία. Πρωταγωνιστούν: Ρακέλ Ρεβουέλτα, Ελίντα Νουνέζ, Αντέλα Λέγκρα (ΕΤ3, 00.30).

Την κοινωνική ταινία που σκηνοθετεί η Λίντα Γιέλεν «Παράλληλες ζωές», θα μεταδώσει ο ΑΝΤΕΝΝΑ. Μετά από προσπάθεια πέντε χρόνων, η Στίβι Μέριλ, καταφέρνει να οργανώσει την επανασύνδεση των παλιών αποφοίτων του Κολεγίου Μίλμπανκ. Στο μεγάλο πάρτι είναι πλέον όλοι παρόντες, αν και μεσήλικες πια. Ολοι μοιράζονται με χιούμορ και νοσταλγία τις νεανικές τους αναμνήσεις, μέχρι τη στιγμή που η φαντασμαγορική βραδιά διακόπτεται απότομα από ένα φόνο... Παίζουν: Λίζα Μινέλι, Τζέιμς Μπελούσι, Μπεν Γκαζάρα, Ντάντλεϊ Μουρ, Τζίνα Ρόουλαντς, Μίρα Σορβίνο, Τριτ Γουίλιαμς, Ρόμπερτ Βάγκνερ, Τζόμπεθ Γουίλιαμς (ΑΝΤΕΝΝΑ, 00.30).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ