Τετάρτη 24 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πρεμιέρες ανήμερα Χριστουγέννων

«Οργισμένα νιάτα», στο «Κιβωτός»
«Οργισμένα νιάτα», στο «Κιβωτός»
Ανήμερα Χριστουγέννων επέλεξαν να ανοίξουν αυλαία αρκετά θέατρα. Ο Γιώργος Κιμούλης ανεβάζει, στο «Σύγχρονο Θέατρο», την κωμωδία «Ολα σε μια νύχτα» του Αλαν Εϊκμπορν, σε σκηνοθεσία δική του. Τα σκηνικά είναι του Μανώλη Παντελιδάκη και τα κοστούμια της Κατερίνας Παπανικολάου. Παίζουν: Γιώργος Κιμούλης, Χρύσα Ρώπα, Μίνα Αδαμάκη, Αλέκος Συσσοβίτης, Κατερίνα Λέχου, Κλέων Γρηγοριάδης, Ματίνα Καρρά και Δημήτρης Ζιόβας. Οπως σημειώνει ο σκηνοθέτης, «ο Εϊκμπορν μιλάει για τον ακραίο εγωισμό, αποκαλύπτοντας τη γελοιότητα του ανθρώπου. Οι άνθρωποι νομίζουν ότι μιλούν μεταξύ τους έχοντας την ψευδαίσθηση ότι συνεννοούνται, αλλά τελικά κανένας δε συνεννοείται».

  • Ανήμερα Χριστουγέννων κάνει πρεμιέρα, στο «Μινώα» και η επιθεώρηση «Σημίτικη κουζίνα... και ο λαός στην πείνα», σε κείμενα των Θεόφιλου Βερύκιου και Γιώργου Γεωργίου, σκηνοθεσία - χορογραφίες Φώτη Μεταξόπουλου, σκηνικά Μιχάλη Σδούγκου, μουσική Τόλη Κετσελίδη και κοστούμια Σήλια. Μαμαλάκης επί σκηνής ο Κώστας Βουτσάς, ως Βέφα ο Παύλος Κοντογιαννίδης, πάντα «βασίλισσα της νύχτας» η Ζωζώ Σαπουντζάκη, τρελός και παλαβός με όσα συμβαίνουν ο Γιώργος Βασιλείου, παίκτρια σε ριάλιτι λόγω οικονομικών προβλημάτων η Κατερίνα Γιουλάκη. Μαζί τους επίσης: Περικλής Αλμπάνης, Κωστής Κούκιος, Σοφία Μπιλίτσα, Γιάννης Μπίμης, Αρης Μπούζμπας, Πολύμνια Παραδεισάνου και οκταμελές μπαλέτο.
  • «Σημίτικη κουζίνα...» στο «Μινώα»
    «Σημίτικη κουζίνα...» στο «Μινώα»
    Το έργο «Οργισμένα νιάτα» του Τζον Οσμπορν, ανεβαίνει την Παρασκευή, στο θέατρο «Κιβωτός», σε μετάφραση δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία Γιάννη Ιορδανίδη, σκηνικά - κοστούμια της Ελλης Παπαγεωργακοπούλου και τη μουσική επιμέλεια του Δημήτρη Ιατρόπουλου. Παίζουν: Αλέξης Γεωργούλης, Λίνα Σακκά, Γιώργος Χρανιώτης, Αλεξία Καλτσίκη και ο Γιώργος Τζώρτζης. Οι ήρωες νέοι και ασυμβίβαστοι, με βίαια συναισθήματα και αντιδράσεις. Η γλώσσα τους «γυμνή» και επιθετική. Λειτουργούν με γνώμονα την οργή και το πάθος της ηλικίας τους. Ερωτεύονται, οργίζονται και επαναστατούν. Στόχος τους το κατεστημένο.
  • Ανήμερα Χριστουγέννων, και η Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης» θα δώσει την πρεμιέρα του άπαιχτου στην Ελλάδα έργου του Ιρλανδού Φρανς Μακ Γκίνες «Εργαζόμενα κορίτσια», που ανεβαίνει στο θέατρο «Αμαλία» της Θεσσαλονίκης, σε μετάφραση - σκηνοθεσία Γλυκερίας Καλαϊτζή, σκηνικά - κοστούμια Λίλας Καρακώστα, μουσική Κώστα Βόμβολου. Παίζουν: Εφη Σταμούλη, Ελένη Δημοπούλου, Αννα Κυριακίδου, Μένη Κυριάκογλου, Νανά Παπαγαβριήλ, Κυριάκος Δανιηλίδης και Θανάσης Ζέρβας. Σε ένα εργοστάσιο υποκαμίσων, πέντε εργάτριες απειλούνται με απόλυση. Η αντίδρασή τους θα είναι δυναμική και ασυνήθιστη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ