Τρίτη 16 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Εικαστικό» θέατρο

Η «Εικαστική Σκηνή» της Πολωνίας έρχεται στην Ελλάδα, προσκεκλημένη από την πολωνική πρεσβεία, για να παρουσιάσει, σήμερα, δύο παραστάσεις του έργου «Η Υγρασία», στο θέατρο «Βαφείο». Με την ευκαιρία αυτή, η «Εικαστική Σκηνή», που ιδρύθηκε από τον Λέσεκ Μόντζικ το 1969, οργάνωσε Εργαστήριο (13-16/12) στο οποίο συμμετείχαν ηθοποιοί, αλλά και μαθητές δραματικών σχολών, με σκοπό να γνωρίσουν από κοντά τη δουλιά της ομάδας. Η παράσταση που προέκυψε από αυτό το εργαστήριο θα παρουσιαστεί, αύριο, στο ελληνικό κοινό.

Γνωστή σε όλο τον κόσμο, η «Εικαστική Σκηνή» έχει παρουσιαστεί σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων η Αγγλία, η Ρωσία, η Αίγυπτος, η Γαλλία και η Γερμανία. Προσδίδοντας μεγάλη σημασία στην «οπτική» και, ιδιαίτερα, στη «γλυπτική» σκηνική άποψη, έχει αναπτύξει μια μοναδική θεατρική παρουσία. Τα βασικά στοιχεία που αποτελούν την ουσία της θεατρικής πράξης της ομάδας είναι ο χώρος, ο ρυθμός και η ατμόσφαιρα. Με εντυπωσιακά εφφέ, η «Εικαστική Σκηνή» έχει συνθέσει μια μινιμαλιστική και εντυπωσιακή σκηνική γλώσσα που μιλάει στον καθένα, ανεξάρτητα από το ιστορικό και πολιτιστικό περιβάλλον στο οποίο ανήκει.


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ