Σάββατο 13 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συγκέντρωση και πορεία προς το ΥΠΕΧΩΔΕ

Αυτή είναι η απάντηση των κατοίκων, στη συνεχιζόμενη καταστροφή του περιβάλλοντος στην ευρύτερη περιοχή των Αμπελοκήπων

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι κάτοικοι για την επερχόμενη κατεδάφιση των Προσφυγικών

Eurokinissi

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι κάτοικοι για την επερχόμενη κατεδάφιση των Προσφυγικών
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς το ΥΠΕΧΩΔΕ, πραγματοποιεί η Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων και Κινήσεων Κατοίκων Αμπελοκήπων, την ερχόμενη Τρίτη 16 Δεκέμβρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Απόλλωνα, στο σταθμό του Μετρό στην Πανόρμου.

Στόχος είναι, όπως σημειώνεται και σε σχετική ανακοίνωση της Συντονιστικής, να αποτραπούν οι αποφάσεις εκείνες που θα επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής στην περιοχή. Συγκεκριμένα, αναφέρει: Την κατεδάφιση των Προσφυγικών. Την ανακατασκευή του γηπέδου του ΠΑΟ. Την τσιμεντοποίηση του πάρκου στο Γουδί. Την εμπορευματοποίηση του Λυκαβηττού και, τέλος, την κατεδάφιση της πολυκατοικίας στην Κηφισίας 5, προς χάριν του μεγαλοεπιχειρηματία Μπ. Βωβού.

«Η Αθήνα», τονίζεται σχετικά στην ανακοίνωση, «όπως εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια, έχει γίνει μια πόλη εχθρική προς τους κατοίκους της και το περιβάλλον. Ολοι μαζί μπορούμε να διεκδικήσουμε η πόλη όπου ζούμε και εργαζόμαστε να εξυπηρετεί τις δικές μας κοινωνικές ανάγκες. Να αντισταθούμε στον οδοστρωτήρα της εμπορευματοποίησης, υπερασπιζόμενοι την ιστορική, περιβαλλοντική και αρχιτεκτονική κληρονομιά της Αθήνας».

Η «Αγωνιστική Αριστερή Οικολογική Συμπαράταξη για την Αθήνα», από την πλευρά της, συμπαραστέκεται στα αιτήματα των κατοίκων και καλεί τα μέλη και τους φίλους της, να συμμετέχουν ενεργά, προκειμένου να διατρανώσουν την πάγια θέση της παράταξης για πράσινο και υπεράσπιση της ιστορικής, πολιτιστικής και πολιτικής ιστορίας της πρωτεύουσας, την οποία έχει βάλει στο στόχαστρο η άρχουσα τάξη.

Με ανακοίνωσή της, η Ενωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών (ΕΜΔΥΔΑΣ) Αττικής δηλώνει τη συμπαράστασή της στους επιστημονικούς και άλλους φορείς για τη διάσωση των προσφυγικών πολυκατοικιών της λεωφόρου Αλεξάνδρας. Καταγγέλλει, επίσης, «την αναλγησία της πολιτείας, τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος» και συμπληρώνει πως «η Ενωση, στα πλαίσια των κινητοποιήσεών της, θα μπλοκάρει τη δημοπρασία για την κατεδάφιση των προσφυγικών πολυκατοικιών της Λ. Αλεξάνδρας, η οποία προωθείται από το ΥΠΕΧΩΔΕ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ