Κυριακή 7 Δεκέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ
Το βραβείο συκοφαντίας απονέμεται στους... .

«Από τα άγρια θηρία αυτό που δαγκώνει πιο θανατηφόρα είναι ο συκοφάντης»*

Ο πιο «τίμιος» απ' όλους ήταν ο Μαρίνος, αν δεν κάνω λάθος το όνομα. Αυτός δεν κράτησε κανένα πρόσχημα! Χωρίς καμία ντροπή, όπως κάνουν άτομα χωρίς υπόληψη και φιλότιμο, αποφάνθηκε: Ο Αρης ήταν σαδιστής!

Μιλούσε για τον Αρη Βελουχιώτη! Εκεί, βέβαια, θα έπρεπε να σε πάρουν τα γέλια. Θα έπρεπε να πεις τη γνωστή φράση που χρησιμοποιείται στα γήπεδα «ρε, τον π...» και να κλείσεις οριστικά την τηλεόραση. Ομως, ο Μαρίνος δεν «έφτασε» έτσι «αυθαίρετα» σε αυτό το συμπέρασμα. Ούτε μόνον ύστερα από δική του πρωτοβουλία. Η «γνωμάτευσή» του προέκυψε ύστερα από ένα μακρύ «ταξίδι» που αφορούσε στο «πορτρέτο» του πρώτου αντάρτη. Ενα πορτρέτο που δε θα τολμούσε ποτέ να κατασκευάσει η γνωστή CIA. To κατασκεύασε το «Mega»!

Αλλά γιατί να το διακινδυνέψει η αμερικάνικη μυστική υπηρεσία. Ο κύριος Παπαχελάς τι δουλειά κάνει; Ανοίγει «φακέλους» και όποιον πάρει ο χάρος. Μήπως, ο κύριος αυτός, έχει κάνει συμφωνία με την ιστορική αλήθεια; Μήπως έχει υποχρέωση να σέβεται αυτούς που είναι άξιοι σεβασμού; Οχι! Ο κύριος Παπαχελάς «τηλεόραση» κάνει. Ενα ακόμα «Big brother» παρουσιάζει. Ενα πολιτικό «Big broter». Οπου δυστυχισμένα ανθρωπάκια, κάτω από τη μανιασμένη καθοδήγησή του, έρχονται και χύνουν τα φαρμάκια τους. Οπου προβληματικά άτομα, κάτω από τις ενοχλιτικές παροτρύνσεις του, ξεσπούν σε ακρότητες. Αφρίζουν, τρέμουν τα χείλη τους, πέφτουν τα σάλια τους. Το έπαθλο είναι μεγάλο!

Το έπαθλο, στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν ήταν, μόνον ο Βελουχιώτης. Το κυρίως μενού ήταν το ΚΚΕ. Αυτό ήθελε να φάει η εκπομπή. Το ΚΚΕ. Πάνω, λοιπόν, στο Κόμμα έπεσαν οι κανίβαλοι, Κι άρχισαν να μαδάνε τις πέτσες του. Να τρυπάνε με τα δηλητηριασμένα πιρούνια τα πλευρά τους, τα πλευρά του, τα ψαχνά του, το λαιμό του και την καρδιά του. Μιλούσαν, οι άθλιοι, για το ΚΚΕ, και μάλιστα για μια ιστορική περίοδο του τόπου μας, όπου Ιστορία και Κομμουνιστικό Κόμμα έγιναν ένα. Μιλούσαν για την περίοδο της Αντίστασης! Σκεφτείτε!

Εδώ, πια, τελειώνουν τα λόγια. Με αυτούς τους ανθρώπους - μιλάω για όλους όσοι πήραν μέρος σε αυτή την αθλιότητα - δεν μπορείς να συνδιαλλαγείς με λέξεις. Ολοι αυτοί, συνειδητά ή ασυνείδητα, διέπραξαν βλασφημία. Είναι συκοφάντες. Και οι συκοφάντες «είναι ανθρωπάρια ελεεινά, διεστραμμένα, άτιμα και κίβδηλα», λέει ο Αριστοφάνης. Τέτοια, λοιπόν, «άτιμα και κίβδηλα» άτομα, σύμφωνα με τον αρχαίο ποιητή, επιδόθηκαν, το βράδυ της Πέμπτης, σε έναν ακόμα υστερικό αντικομμουνισμό. Με μια «άτιμη και κίβδηλη» μονοκονδυλιά περιέγραψαν τους μαυροσκούφηδες αγριανθρώπους, που βίαζαν και χτυπούσαν, που έπιναν αίμα! Περιέγραψαν το ΚΚΕ, σαν έναν πολιτικό οργανισμό που, κύριο και μοναδικό, στόχο είχε να εξοντώσει τον Αρη. «Κατέθεσαν μαρτυρία» πως είδαν, «με τα ίδια τους τα μάτια», τον Αρη να μαστιγώνει μέχρι θανάτου κάποιον, που ο ίδιος ο καπετάνιος είχε καταδικάσει με «συνοπτικές διαδικασίες». Κατέθεσαν πως το ΚΚΕ έσπρωχνε τον Αρη προς τις σοσιαλιστικές χώρες για να τον «φάει εκεί η μαρμάγκα»...

Και μη φανταστεί κανείς πως ετούτοι που έλεγαν ετούτες τις αθλιότητες ήταν μωρά παιδιά ή άτομα με ειδικές ανάγκες. Αλλοι ήταν αντάρτες στα βουνά, άλλοι ιστορικοί. Και βέβαια δημοσιογράφοι. Ανθρωποι, με άλλα λόγια, που ήξεραν την αλήθεια. Το συμπέρασμα λοιπόν, που καταλήγει ο καθένας, είναι πως τα άτομα αυτά ήταν σε «διατεταγμένη υπηρεσία». Και μόνον η μονομέρεια της εκπομπής δεν αφήνει κανένα περιθώριο για άλλη ανάγνωση. Ούτε ένας «μάρτυρας» διαφορετικός! Κάποιος να πει μια «καλή κουβέντα». Κάποιος να υπερασπιστεί το κόμμα και τον Αρη που συκοφαντούνταν.

Δεν ξέρω ποιος δίνει τα βραβεία συκοφαντίας. Ξέρω, όμως, αυτούς που πρέπει να το πάρουν και μάλιστα με επαίνους. Τέτοιες βρώμικες δουλιές πρέπει να βραβεύονται με αντίστοιχα βραβεία!.

*Διογένης


Του
Νίκου ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ