Σάββατο 8 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΑΤΡΟΙ ΙΚΑ
Νέες στάσεις εργασίας

Νέες τρίωρες στάσεις στο τέλος κάθε ωραρίου (πρωινού - απογευματινού) στις 13 και 14 Νοέμβρη, προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών του ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ), συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις της.

Η ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ, σε σχετική ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι οι εξαγγελίες της κυβέρνησης και της διοίκησης του ΙΚΑ για μεταβολές στον τομέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), στη φαρμακευτική περίθαλψη (για ορισμένες κατηγορίες φαρμάκων - πρόσφατη εγκύκλιος) και οι αποφάσεις που φαλκιδεύουν εργασιακά δικαιώματα των γιατρών (ενδιάμεσα ωράρια γιατρών, ραντεβού που αναβάλλονται κατά τη διάρκεια της απεργίας κλπ.) δείχνουν αυταρχικότητα, προχειρότητα, ανευθυνότητα και δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τους γιατρούς.

  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα υπουργεία Υγείας και Οικονομικών προγραμματίζει για την ερχόμενη Τρίτη 11 Νοέμβρη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού ΕΚΑΒ (ΠΟΠ ΕΚΑΒ). Στις 11.00 π.μ έως 12.00 μ. της Τρίτης, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας και στη συνέχεια πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών και συγκέντρωση διαμαρτυρίας σ' αυτό.

Σε ανακοίνωση της ΠΟΠ ΕΚΑΒ αναφέρεται ότι διεκδικούν, εκτός των άλλων, τη θεσμοθέτηση ειδικού Συνταξιοδοτικού και τη χορήγηση επιδόματος ειδικής απασχόλησης για το προσωπικό του ΕΚΑΒ.


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ