Κυριακή 9 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ Για Κυριακή 9.11

Τάσος Τσαβδαρίδης
Τάσος Τσαβδαρίδης
Φωτ.

Στις 21 Νοέμβρη συμπληρώνονται 3 χρόνια από το θάνατο της καλής συντρόφισσάς μου στους αγώνες της βιοπάλης και συναγωνίστριας ΕΥΧΑΡΙΣ ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗ.

Στην αξέχαστη μνήμη της προσφέρω ως πρώτη δόση 1.000 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Υγείας, για την Οικονομική Εξόρμηση και 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου και η οικιακή βοηθός μου Τούλα προσφέρει 50 ευρώ.

Ζαχαρίας Φουντουλάκης

  • Στη μνήμη της αγαπημένης μας μητέρας και γιαγιάς Εύχαρις Φουντουλάκη, προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Υγείας, 1.000 ευρώ.

Η κόρη της Στέλλα Φουντουλάκη - Παπαϊωάννου

Οι εγγονές της Καλλιόπη, Εύχαρις, Ελένη

** *

Φωτ.

Συμπληρώνονται 4 χρόνια και 3 μήνες από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αξέχαστος και πολυαγαπημένος μας σύζυγος και πατέρας ΓΙΩΡΓΗΣ ΖΩΙΔΗΣ, στέλεχος του ΚΚΕ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ. Καθηγητής φιλόλογος - ιστορικός και συγγραφέας, μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και συνεπής αγωνιστής για τα ιδανικά του Κόμματός του. Η ζωή του, η δράση του και το έργο του είναι φωτεινό παράδειγμα για όσους αγωνίζονται για τα πανανθρώπινα ιδανικά, την ειρήνη, τη δημοκρατία και το σοσιαλισμό.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νέας Φιλαδέλφειας, 100 ευρώ.

Κωνσταντίνος Κοντογιώργης
Κωνσταντίνος Κοντογιώργης
Η σύζυγός του Ευανθία Ζωίδη

Η κόρη του Ευθαλία

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της αγαπημένης μάνας μας ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΜΑΓΚΑΝΙΩΤΟΥ προσφέρουμε στο ΚΚΕ 200 ευρώ.

Τα παιδιά της: Δημήτρης, Φαίδων

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση 6 χρόνων από το θάνατο του αγωνιστή ΠΕΤΡΟΥ ΓΙΑΛΗ προσφέρουμε 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ ΤΑ Ηλιούπολης.

Η γυναίκα του Λαμπρινή

Τα παιδιά του Ευαγγελία - Ανδρέας

* * *

Φωτ.

Η Λαμπρινή Γιαλή πρόσφερε 20 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση στη μνήμη και για την ονομαστική γιορτή του αγωνιστή ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΙΝΤΗ, πρώην δημάρχου Ηλιούπολης.

* * *

Φωτ.

Στις 14 Νοέμβρη κλείνουν 2 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας σύζυγος και πατέρας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ, μέλος του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 20 ευρώ στην ΚΟΒ Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης, 20 ευρώ στο τοπικό Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ, του οποίου ήταν μέλος και 10 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Η γυναίκα του Ζωή

Τα παιδιά του Αθανάσιος και Δημούλα

* * *

Φωτ.

Σήμερα, 9 Νοέμβρη γίνεται το μνημόσυνο του αγαπημένου μας ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΛΙΦΩΤΗ, ο οποίος «έφυγε» από κοντά μας στις 3 Οκτώβρη 2003. Γεννήθηκε το 1953 στη Ζίτσα Ιωαννίνων. Μικρός ορφάνεψε και αναγκάστηκε να δουλεύει και παράλληλα να πηγαίνει στο σχολείο.

Δημήτρης Κιντής
Δημήτρης Κιντής
Μετά τη μεταπολίτευση οργανώθηκε στο ΚΚΕ, στην ΚΟΒ Λόφου Αξιωματικών στο Περιστέρι. Ηταν από τα δραστήρια μέλη της ΚΟΒ, αποφασιστικός, αυθόρμητος και πιστός στις αρχές του μαρξισμού - λενινισμού. Ετσι παρέμεινε ως το τέλος της ζωής του. Το χαμόγελο, την καλοσύνη, την αγάπη για τα παιδιά του, τα αδέλφια του, τους φίλους, τους συνανθρώπους, θα τα θυμόμαστε πάντα.

Στη μνήμη του προσφέρουμε για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Λόφου Αξιωματικών, τα αδέρφια του Μαριάννα και Τάκης Σιουμάλας 100 ευρώ.

Οι φίλοι του Μήτσος και Στέλλα Δημητρίου 50 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ, από το Σερνικάκι Φωκίδας, πατέρας τριών παιδιών, είναι από τους πρώτους που εντάχθηκαν στις ΕΑΜικές οργανώσεις και αγωνίστηκε ο ίδιος και η οικογένειά του για την απελευθέρωση της πατρίδας. Η πολιτεία τού ανταπέδωσε την πατριωτική δράση του με διώξεις, φυλακίσεις, εξορίες, με αποτέλεσμα να κλονιστεί ανεπανόρθωτα η υγεία του. Αφέθηκε ελεύθερος με μικρή άδεια, αλλά σε λίγο τον έπιασαν και πάλι και τον εξόρισαν στη Λήμνο. Ενώ βρισκόταν στην εξορία, σκοτώθηκε το Φλεβάρη του 1948 ο γιος του ΝΙΚΟΣ, μαχητής του ΔΣΕ, εκτελώντας αποστολή. Ο Κ. Καράμπελας, ο μπαρμπα-Κώστας, πέρασε με παλικαριά και αυτή τη δοκιμασία. Αλλά η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και άφησε την τελευταία πνοή του στις 10 Απρίλη 1949, μακριά από την οικογένειά του, μέσα στη σκηνή στη Λήμνο, κοντά στους συντρόφους του οι οποίοι δεν μπορούσαν να τον βοηθήσουν. Ηταν το δεύτερο θύμα της οικογένειας Καράμπελα.

Στη μνήμη του η συγχωριανή του Βαγγελιώ Λύτρα προσφέρει 20 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Αγίου Παύλου - πλ. Βάθης στο ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Στις 8 Νοέμβρη συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αξέχαστος σύντροφος και πατέρας ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΤΙΝΗΣ (Λάκης), στέλεχος του ΚΚΕ. Πήρε μέρος στον πόλεμο του '40-'41 και στην Κατοχή, από τις γραμμές του ΕΛΑΣ, πολέμησε για την απελευθέρωση της πατρίδας.

Φωτεινή Φράγκου
Φωτεινή Φράγκου
Στον εμφύλιο ήταν λοχαγός του ΔΣΕ.

Με την υποχώρηση του ΔΣΕ, πιάστηκε, φυλακίστηκε για πολλά χρόνια για να αφεθεί ελεύθερος το 1964. Εντάχθηκε στην ΕΔΑ. Η δικτατορία των συνταγματαρχών τον έπιασε και πάλι και τον εξόρισε στα Γιούρα και τη Λέρο.

Με τη μεταπολίτευση πέρασε στο ΚΚΕ και συνέχισε την αγωνιστική δράση του ως μέλος της ΝΕ Μαγνησίας.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 40 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΝΕ Μαγνησίας.

Η γυναίκα του Ουρανία Στίνη

Η κόρη του Κική

* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 3 μήνες από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας και παππούς ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ (Σούζουρο), δραστήριο μέλος του ΚΚΕ ως το θάνατό του.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 60 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Καραβόσταμου Ικαρίας.

Η σύζυγος Ειρήνη

Τα παιδιά και τα εγγόνια

* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από τις 20 Οκτώβρη 2002, που «έφυγε» από κοντά μας η μητέρα μου ΦΩΤΕΙΝΗ ΦΡΑΓΚΟΥ (πρώην σύζυγος Ηλ. Ευστρατουδάκη).

Στη μνήμη της και αντί για μνημόσυνο προσφέρω στο «Ριζοσπάστη» 30 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Καραβόσταμου Ικαρίας.

Ο γιος της Σίμος Ευστρατουδάκης

* * *

Στη μνήμη των γονιών μου, της αδελφής μου ΡΙΤΣΑΣ και του γαμπρού μου ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, προσφέρω στο ΚΚΕ 100 ευρώ.

Πέτρος Γιαλής
Πέτρος Γιαλής
Μαρίνα Ζαφειρίου

* * *

Φωτ.

Ο αγωνιστής ΓΕΩΡΓΙΟΣ Νικολάου ΓΡΙΒΑΣ, ο οποίος «έφυγε» από κοντά μας στα 58 χρόνια του, πριν από δυο χρόνια, υπήρξε μέλος του ΚΚΕ και τακτικός αναγνώστης του «Ριζοσπάστη».

Στη μνήμη του προσφέρω 20 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Ελληνορώσων.

Η γυναίκα του Αναστασία

* * *

Φωτ.

Στις 16 Νοέμβρη συμπληρώνονται 3 μήνες από το «χαμό» του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΒΑΡΣΑΜΗ.

Στη μνήμη του οι κόρες του Ελένη, Στέλλα, Ιωάννα και η ΚΟΒ Βερτίσκου προσφέρουν 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μαχητή του ΔΣΕ ΝΙΚΟΥ ΑΝΕΣΤΗ, ο οποίος έζησε πολιτικός πρόσφυγας, η αδελφή του προσφέρει 20 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Νεάπολης Νίκαιας.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗ, ο οποίος έζησε πολιτικός πρόσφυγας, η γυναίκα του, τα παιδιά και τα εγγόνια του προσφέρουν 20 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Νεάπολης Νίκαιας.

* * *

Φωτ.

Πέρασε ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» ο πατέρας μας ΦΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ. Μας μεγάλωσε, μας έμαθε να αγωνιζόμαστε και να μη σκύβουμε το κεφάλι.

Σε θυμόμαστε πατέρα και συνεχίζουμε.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 200 ευρώ στη ΝΟ Αχαΐας για την Οικονομική Εξόρμηση.

Τα παιδιά σου: Γιάννης, Δημήτρης, Μαρία, Διονυσία

* * *

Στη μνήμη του ΙΩΣΗΦ ΣΤΑΛΙΝ, ΝΙΚΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ, ΛΟΥΛΑΣ ΛΟΓΑΡΑ, ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΥ και στη μνήμη των νεκρών κομμουνιστών, οι οποίοι αφιέρωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για τα ιδανικά του σοσιαλισμού, ο Κ.Χ. Ζαφ. προσφέρει στο ΚΚΕ 1.500 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Ο αξέχαστος αδελφός μας ΠΑΚΗΣ ΑΝΘΟΥΛΗΣ οδοντογιατρός, αντιστασιακός, Μακρονησιώτης και μέλος του ΚΚΕ ως το θάνατό του, που «έφυγε» από κοντά μας στις 16 Ιούνη 2003, άφησε δυσαναπλήρωτο κενό για όλη τη ζωή μας.

Εύχαρις Φουντουλάκη
Εύχαρις Φουντουλάκη
Στη μνήμη του προσφέρουμε, ως δεύτερη δόση, 100 ευρώ, στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Παρασκευής».

Ο αντιστασιακός Φιλοποίμην Ανθούλης και η γυναίκα του Ιωάννα

* * *

Στις 10 Νοέμβρη συμπληρώνονται 40 μέρες από το θάνατο της ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΤΙΑΚΑ, από το Σουφλί Εβρου.

Στη μνήμη της οι φυλακισμένες συντρόφισσές της και φίλες Λέλα Μαυρίδου, Κούλα Νικολαΐδου, Χρυσάνθη Πούλιου, Ανθούλα Μυλωνά, Ραλίτσα και Μαρίκα Τερζόγλου προσφέρουν 60 ευρώ στην ΚΟ Θεσσαλονίκης.

* * *

Φωτ.

Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΣΗΣ γεννήθηκε το 1929 στην Κορμίτσα Σερρών. Παιδί αγροτικής οικογένειας, στην Κατοχή ήταν Αετόπουλο και αργότερα ΕΠΟΝίτης.

Μέλος της ΕΔΑ και από τη μεταπολίτευση, μέλος του ΚΚΕ, ήταν τακτικός αναγνώστης του «Ριζοσπάστη».

Το 40ήμερο μνημόσυνό του έγινε στις 2 Νοέμβρη 2003.

Στη μνήμη του η σύζυγός του και η ΚΟΒ Κορμίτσας πρόσφεραν 25 ευρώ στην Αχτιδική Επιτροπή Παγγαίου και 5 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.

Στις 8 Νοέμβρη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το θάνατο της αγαπημένης γυναίκας μου ΛΙΛΙΚΑΣ ΤΣΕΚΟΥ.

Στη μνήμη της προσφέρω 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟ Θεσσαλονίκης.

Κώστας Τσέκος

* * *

Φωτ.

Στις 29 του περασμένου Οκτώβρη έκλεισαν 6 χρόνια από το «χαμό» του αγωνιστή ΤΑΣΟΥ ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗ. Εφηβος οργανώθηκε στο ΚΚΕ και επί τέσσερες δεκαετίες ήταν αταλάντευτο μέλος του.

Νίκος Ανέστης
Νίκος Ανέστης
Το 1964 μετανάστευσε στη Γερμανία. Εκεί δραστηριοποιήθηκε ως μέλος της ΚΟ Γερμανίας, ενώ παράλληλα πάνω από 27 χρόνια αγωνιζόταν από τις γραμμές του μεταναστευτικού κινήματος.

Οταν επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη συνδέθηκε με την ΚΟ της πόλης. Παρέμεινε πάντα ακλόνητος στα ιδανικά του ΚΚΕ και με αυτά τα ιδανικά διαπαιδαγώγησε και την οικογένειά του.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 150 ευρώ στην ΚΟ Θεσσαλονίκης.

Η οικογένειά του


Γιώργος Ζωϊδης
Γιώργος Ζωϊδης

Παναγιώτης Καραβασίλης
Παναγιώτης Καραβασίλης

Θεόδωρος Στίνης
Θεόδωρος Στίνης

Φώτης Παναγόπουλος
Φώτης Παναγόπουλος

Πάκης Ανθούλης
Πάκης Ανθούλης

Χρήστος Φουντούλης
Χρήστος Φουντούλης

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ