Σάββατο 18 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Προστασία των πληρωμάτων από την τρομοκρατία των Αμερικανών

Το ζήτημα της προστασίας των πληρωμάτων ελληνικών και ελληνόκτητων πλοίων από την τρομοκρατία της «αντιτρομοκρατικής» δραστηριότητας των Αμερικανών, θέτουν επιτακτικά, με Ερώτησή τους προς τους υπουργούς Εξωτερικών και Εμπορικής Ναυτιλίας, οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος και Ν. Γκατζής.

Στο κείμενο της Ερώτησης, αναφέρουν: «Η Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) και η Πανελλήνια Ενωση Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού "Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ", στις 14 Οκτώβρη 2003, καταγγέλλουν ότι στις 12 προς 13 Οκτώβρη αμερικανικό πολεμικό πλοίο ακινητοποίησε το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο "GENIE" με σημαία Παναμά στην περιοχή του Περσικού Κόλπου και έκανε εξονυχιστικό έλεγχο για "τρομοκράτες", τρομοκρατώντας το πλήρωμα με προτεταμένα όπλα».

Στη συνέχεια, ερωτώνται οι υπουργοί, αν έλαβαν γνώση για το συγκεκριμένο επεισόδιο και σε τι μέτρα θα προχωρήσουν για να προστατέψουν το πλήρωμα του πλοίου από τις τρομοκρατικές νηοψίες των Αμερικανών. Με ποια δικαιοδοσία διενεργούνται τέτοιοι έλεγχοι και αν προέβησαν σε διαβήματα διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Τέλος, αν θα ανακαλέσουν τα ελληνικά πολεμικά πλοία από την περιοχή του Κόλπου για τη μη συμμετοχή τους σε τέτοιες ενέργειες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ