Συγκέντρωση την Τετάρτη, 22 Οκτώβρη, στις 8 το βράδυ, διοργανώνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου και καλεί τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους επαγγελματοβιοτέχνες σε κοινή δράση, να βάλουν εμπόδιο στην πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, διεκδικώντας την υπεράσπιση της αγροτικής οικονομίας και καλλιέργειας με τη δημιουργία παραγωγικών συνεταιρισμών. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου.
Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Ενωση Γεωργικών Συνεταιρισμών του νομού Ζακύνθου οδηγείται στη συρρίκνωση εκποιώντας τα περιουσιακά της στοιχεία κατά απαίτηση της Αγροτικής Τράπεζας στην πορεία της προς τη μετοχοποίηση. Πολιτική που επέβαλε η κυβέρνηση σύμφωνα με το πρόγραμμα σύγκλισης, της κοινής αγροτικής πολιτικής που διαχειρίζονται με τον καλύτερο τρόπο τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών.
«Η πώληση του σούπερ μάρκετ της ΕΝΩΣΗΣ στον όμιλο Βερόπουλου θα επιφέρει τη μονοπώληση της αγοράς, τη συρρίκνωση και το κλείσιμο μικροεπαγγελματιών διατηρώντας την ακρίβεια στα ύψη, οδηγώντας τους μικροεπαγγελματίες στην ανεργία».
Το Εργατικό Κέντρο καταλήγοντας, μεταξύ άλλων, καλεί τους φορείς, την Τοπική Αυτοδιοίκηση να πάρουν θέση στις αλλαγές που συντελούνται στην αγροτική οικονομία. Καλεί τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους επαγγελματίες σε μαζική αγωνιστική συμμετοχή στη συγκέντρωση.