«Κούβα: η πατρίδα των παιδιών όλου του κόσμου» είναι το θέμα του παιδότοπου του 29ου Φεστιβάλ, που θα λειτουργεί το τετραήμερο στην Πανεπιστημιούπολη με ένα δικό του, πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, το οποίο θα απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, Δημοτικού, ακόμα και των πρώτων τάξεων του Γυμνασίου.
Είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, που οι δραστηριότητες του παιδότοπου θα περιστρέφονται γύρω από ένα κεντρικό θέμα και τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με τα ιδανικά του σοσιαλισμού, θα γνωρίσουν αυτή τη μακρινή και όμορφη χώρα που δίνει προτεραιότητα στην παιδική ηλικία, μέσα από το παιχνίδι, τις αθλητικές, θεατρικές, μουσικές, εικαστικές δραστηριότητες, που γεμίζουν το πρόγραμμα του παιδότοπου. Οι μικροί φίλοι του Φεστιβάλ θα στείλουν τα μηνύματά τους στα παιδιά της Κούβας και θα καταγράψουν τις εντυπώσεις τους από αυτό το φανταστικό, αλλά παραστατικό, μακρινό ταξίδι.
Παράλληλα, δε θα λείπουν οι καθιερωμένες παραστάσεις κουκλοθεάτρου από τον Χρήστο Αυτσίδη και «Το κουκλοθέατρο του Χαρχούτ». Την Παρασκευή ο Χρ. Αυτσίδης θα παρουσιάσει το παραμύθι «Τραγούδι του βυθού και της αλμύρας κόρη» και θα λειτουργήσει εργαστήρι κούκλας με αφρολέξ, ενώ το Σάββατο θα παρουσιάσει την παράσταση «Παιχνίδι σε κάστρο, ανέμου χάδι».
Ο ίδιος ο χώρος του παιδότοπου θα είναι για άλλη μια φορά πολύ όμορφα διαμορφωμένος: με ένα μεγάλο καράβι όπου θα μπορούν να ανεβαίνουν, να παίζουν τα παιδιά και να ξεκινήσουν το ταξίδι τους, με εκθέσεις παιδικού βιβλίου και φωτογραφίας για την Κούβα, με πάγκους δημιουργικής έκφρασης για ζωγραφιές, κατασκευές κλπ., αλλά και με χώρους για τους γονείς.
Οσα παιδιά θέλουν να προετοιμαστούν για τις δραστηριότητες του παιδότοπου και πιθανά να συμμετέχουν σε ομάδες και σκετς που ετοιμάζονται από πριν μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο: 6978 333080.