Τρίτη 16 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο χειμώνας του ΚΘΒΕ

Από το «Χορό του θανάτου» του Στρίντμπεργκ
Από το «Χορό του θανάτου» του Στρίντμπεργκ
Για τη χειμερινή περίοδος 2003-2004 σχεδιάζονται να ανεβαστούν στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος τα εξής έργα: Πρώην «Βασιλικό θέατρο»: Αντον Τσέχωφ «Πλατόνοφ» (σκηνοθεσία Νικίτα Μιλιβόγιεβιτς). Μουρατχάν Μουνγκάν, «Τα ελάφια και οι κατάρες» (σκηνοθεσία Μουσταφά Αφκιράν)

Στο θέατρο της «Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών»: Εντουαρντ Αλμπη «Τρεις ψηλές γυναίκες» (σκηνοθεσία Τάσος Μπαντής). Μαριβώ «Ο θρίαμβος του έρωτα» (σκηνοθεσία Βίκτωρ Αρδίττης).

Στο θέατρο της Μονής Λαζαριστών - Σκηνή «Σωκράτης Καραντινός»: Ευγένιου Ο' Νηλ «Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα» (σκηνοθεσία Ανδρέας Βουτσινάς). Τομ Στόπαρντ, «Αρκαδία» (σκηνοθεσία Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης / πρώτο ανέβασμα στην Ελλάδα).

Στο μικρό θέατρο της Μονής Λαζαριστών: Μπράιαν Φρίελ «Προσωρινή διαμονή / Με αφορμή τον Ιππόλυτο» (προσωρινός τίτλος) - Living Quarters / After Hippolytus (σκηνοθεσία Γλυκερία Καλαϊτζή / πρώτο ανέβασμα στην Ελλάδα). Φαμπρίς Μελκιό «Η μοιρασιά του διαβόλου» (σκην. Πέτρος Σεβαστίκογλου / πρώτο ανέβασμα στην Ελλάδα).

Για το τέλος της περιόδου ετοιμάζεται η «Λωξάντρα» της Μαρίας Ιορδανίδου, μια μεγάλη παραγωγή σε διασκευή Πέτρου Μάρκαρη και σκηνοθεσία Παντελή Βούλγαρη. Για τα παιδιά και τους νέους ετοιμάζεται «Ο μικρός πρίγκιπας» του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ, σε διασκευή- σκηνοθεσία Τάσου Ράτζου.

Με την έναρξη της περιόδου θα επαναληφθούν σημαντικές παραγωγές της προηγούμενης περιόδου: Στρίντμπεργκ «Ο χορός του θανάτου», σε σκηνοθεσία Ανδρέα Βουτσινά. «Το αθάνατο νερό», ελληνικά λαϊκά παραμύθια, σε διασκευή - σκηνοθεσία Τάσου Ράτζου. Και «Ταξιδιώτης του χειμώνα» του Κωνσταντίνου Ρήγου.


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ