Από την πρώτη κιόλας φάση το Κύπελλο δικαίωσε το χαρακτηρισμό που του έχουν αποδώσει ως το θεσμό των εκπλήξεων. Στη φάση αυτή η... πρωτεύουσά του ήταν η Πάτρα. Η Θύελλα Πατρών «βούλιαξε» τον ΠΑΣ Γιάννενα στη λίμνη και τον απέκλεισε από τη συνέχεια. Στην πρωτεύουσα της Αχαΐας οι Γιαννιώτες είχαν κερδίσει 2-0 και ο χτεσινός επαναληπτικός φαινόταν, υπόθεση ρουτίνας. Ομως οι φιλοξενούμενοι είχαν άλλη άποψη. Συνέτριψαν τους γηπεδούχους με 4-1 (9' Αλεξανδρόπουλος, 58', 62' Τσαγκάρης, 72' Αλεξανδρόπουλος - 15' Χατζηπαντελίδης) και προκρίθηκαν πανηγυρικά στο δεύτερο γύρο.
«Μπαμ» και από τον Πατραϊκό, που επικράτησε στην παράταση με 3-2 (78', 108' Σιάφος - 14' Σουαχί, 98' Γκίμπρο, 104' Στράτζαλης) του Απόλλωνα Καλαμαριάς στην Πολίχνη. Διά... περιπάτου επικύρωσε την πρόκριση του και ο Ολυμπιακός. Με αρκετούς νέους στη σύνθεσή του, κέρδισε το φιλότιμο Βύζαντα με 4-1 (28' Καστίγιο, 47' Στολτίδης, 56' Τάτσης, 61' Νινιάδης - 83' Καλύκας).
Σε άλλα παιχνίδια τ' αποτελέσματα ήταν (με έντονα γράμματα οι ομάδες που προκρίθηκαν): Χαλκηδόνα - Λεωνίδιο 1-0, Αγ. Δημήτριος - Εθν. Αστέρας 0-0, Ηλυσιακός - Αιγάλεω 2-0, Ατρόμητος - Κιλκισιακός 3-2. Επίσης, στην πρώτη τους αναμέτρηση, Ατσαλένιος - Ακράτητος 1-1, Καλαμάτα - Χαλκίδα 2-1.