Παρασκευή 15 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Η Κοκκινιά τιμά τους ήρωες του Μπλόκου

Αρχίζουν αύριο Σάββατο και ολοκληρώνονται την Κυριακή οι διήμερες πολύμορφες εκδηλώσεις

Από παλιότερη εκδήλωση για το Μπλόκο της Κοκκινιάς
Από παλιότερη εκδήλωση για το Μπλόκο της Κοκκινιάς
Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τα θύματα των ναζί κατακτητών και των ταγματασφαλιτών συνεργατών τους στο Μπλόκο της Κοκκινιάς, τον Αύγουστο του 1944, διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Αυγούστου ο Δήμος Νίκαιας.

Οι εκδηλώσεις, θα ξεκινήσουν με την έναρξη του 11ου Διεθνούς Τουρνουά Σκακιού στη Μάντρα του Μπλόκου, το Σάββατο στις 5 μ.μ. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων, την ίδια μέρα, στα παρακάτω σημεία της πόλης: Στις 6μ.μ. στην πλατεία Αγίου Νικολάου, στις 6.15 στην πλατεία 4ου Συγκροτήματος (Τζαβέλλα και Λακωνίας), στις 6.30μ.μ. στην πλατεία Δαβάκη, στις 7.30μ.μ. στο μνημείο «Ομήρων Γερμανίας» στο νεκροταφείο της Ανάληψης και κατάθεση στο μνήμα του ΕΠΟΝίτη Βασίλη Γκιόκα. Στις 7.30μ.μ. θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στην πλατεία Αθηνάς Μαύρου, στις 7.45 στην πλατεία Διαμάντως Κουμπάκη, στις 7.50μ.μ. στα Αρμένικα (Ακροπόλεως και Αρτέμιδος στη Νεάπολη), στις 8μ.μ. στην πλατεία Ηρώων (Γρηγορίου Ε' και Ροδοπόλεως), στις 8.15μ.μ. στη συμβολή των οδών Κ. Γέμελου και Μαινεμένης και στις 8.30 στη συμβολή των οδών Κασταμονής και Ιωνίας. Στις 8.45 θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο χώρο της Μάντρας και θα ακολουθήσουν ομιλίες εκπροσώπων της Εθνικής Αντίστασης και του δημάρχου Νίκαιας Στ. Μπενετάτου.

Την Κυριακή, 17 Αυγούστου, στις 10π.μ. θα γίνει συγκέντρωση στο χώρο του Ηρώου της πλατείας 17ης Αυγούστου 1944 με χαιρετισμούς, ομιλία του δημάρχου Στέλιου Μπενετάτου και κατάθεση στεφάνων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ