Σάββατο 9 Αυγούστου 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΘΕΑΜΑΤΑ
ΘΕΑΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΗΠΟΥ (τηλ. 2310-256775). Οι «Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου» του Δήμου Θεσσαλονίκης συνεχίζονται την Πέμπτη και την Παρασκευή 21 και 22 Αυγούστου από τη Λαϊκή Σκηνή Θεσσαλονίκης με το έργο του Ντάριο Φο «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» σε σκηνοθεσία Θανάση Κεραμμίδα. Παίζουν οι ηθοποιοί: Μαρία Αλβανού, Δημήτρης Αραπατζόγλου κ.ά. Στις 25, 26 και 27 Αυγούστου το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου θα παρουσιάσει την όπερα του Μπομαρσέ «Ο κουρέας της Σεβίλης», με τους Αρη Λεμπεσόπουλο, Δήμητρα Ματσούκα, Ταξιάρχη Χάνο κ.ά. Η σκηνοθεσία είναι του Νίκου Μαστοράκη και η διασκευή του κειμένου των Εφης Γιαννοπούλου - Θοδωρή Γκόνη. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται στις 28 και 30 Αυγούστου από τη θεατρική εταιρία «Οραμα» και την τραγωδία του Σοφοκλή «Οιδίπους τύραννος» σε σκηνοθεσία Κώστα Πρέκα.

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΦΙΛΙΠΠΩΝ (τηλ. 2510-220876) Την Τετάρτη 20 Αυγούστου, το Εθνικό Θέατρο θα παρουσιάσει τη «Μήδεια» του Ευριπίδη, σε μετάφραση Στρατή Πασχάλη και σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθηνού. Παίζουν: Μαρία Σαββίδου, Γιώργος Δάμπασης, Ταμίλα Κουλίεβα κ.ά. Την Τετάρτη, 27 Αυγούστου, το Εθνικό Θέατρο θα ανεβάσει την τραγωδία του Ευριπίδη «Ιων». Το Φεστιβάλ θα κλείσει την Τετάρτη, 3 Σεπτέμβρη, με την παράσταση «Ερχεσαι μαζί μου; το παραμύθι με τα παραμύθια», σε κείμενα και σκηνοθεσία Κάρμεν Ρουγγέρη.

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ (τηλ. 23510-76042). Την Παρασκευή 8 Αυγούστου η Θεατρική Διαδρομή παρουσιάζει τις «Θεσμοφοριάζουσες» του Αριστοφάνη. Το Σάββατο 16 Αυγούστου, το Εθνικό Θέατρο θα παίξει τη «Μήδεια» του Ευριπίδη. Το Σάββατο, 23 Αυγούστου, το Εθνικό Θέατρο θα ανεβάσει την τραγωδία του Ευριπίδη «Ιων», σε σκηνοθεσία Λυδίας Κονιόρδου. Παίζουν: Λυδία Κονιόρδου, Χρήστος Λούλης. Την Κυριακή, 24 Αυγούστου, η Εκκλησιαστική Σκηνή της Ι.Μ. Κίτρους και Κατερίνης θα παρουσιάσει την τραγωδία του Αισχύλου «Προμηθέας Δεσμώτης».

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΝΕΩΝ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ (τηλ. 23730-21210) Το Σάββατο 9 Αυγούστου το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει την τραγωδία του Ευριπίδη «Ιων» σε σκηνοθεσία Λυδίας Κονιόρδου. Παίζουν Λυδία Κονιόρδου, Χρήστος Λούλης. Την Παρασκευή 15 Αυγούστου, η Παιδική Σκηνή του ΚΘΒΕ θα ανεβάσει το «Αθάνατο νερό» - έργο βασισμένο σε λαϊκά ελληνικά παραμύθια - σε σκηνοθεσία Τάσου Ράτζου. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Δημήτρης Διακοσάββας, Μαρία Φράγκου, Ερατώ Πίσση κ.ά. Το Φεστιβάλ θα κλείσει με την όπερα του Μπομαρσέ «Ο κουρέας της Σεβίλης», την οποία θα ανεβάσει το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου το Σάββατο, 23 Αυγούστου.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΕΡΟΙΑΣ (τηλ. 223310 - 22967) Στο πλαίσιο της 12ης πανελλήνιας Συνάντησης ΔΗΠΕΘΕ στο Δημοτικό Θέατρο Αλσους «Μελίνα Μερκούρη» θα δοθούν οι παρακάτω παραστάσεις: Τη Δευτέρα 18 Αυγούστου, το ΔΗΠΕΘΕ Ρόδου θα ανεβάσει το «Λεύτερο ζευγάρι» των Ντάριο Φο - Φράνκα Ράμε, σε μετάφραση Αννας Βαρβαρέσου - Τζόγια και σκηνοθεσία Ηλία Φραγκάκη. Παίζουν: Μαρία Φιλίππου, Ισίδωρος Σταμούλης κ.ά. Την Τρίτη 19 του μηνός, το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης θα παρουσιάσει τον «Κατά φαντασίαν ασθενή» του Μολιέρου, σε μετάφραση Ιωάννη Πολέμη και σκηνοθεσία Βασίλη Νικολαΐδη. Παίζουν: Γιώργος Παρτσαλάκης, Πένυ Παπουτσή κ.ά. Την Τετάρτη 20 Αυγούστου, το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης θα παίξει τους «Ηλίθιους» του Νιλ Σάιμον σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ και σκηνοθεσία Νίκου Αρμάου. Παίζουν: Χρήστος Ευθυμίου, Τάσος Κορόζης κ.ά. Την Παρασκευή, 22 Αυγούστου, το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας θα ανεβάσει τους «Αθλιους» του Βικτόρ Ουγκό, σε θεατρική προσαρμογή Παναγιώτη Μέντη και σκηνοθεσία Θανάση Θεολόγη. Παίζουν: Γιώργος Κωνσταντίνου, Παύλος Χαϊκάλης κ.ά. Το Σάββατο (23 Αυγ.), το ΔΗΠΕΘΕ Βόλου παρουσιάζει τον «Φιλάργυρο» του Μολιέρου σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ και σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη. Παίζουν: Βασίλης Τσιβιλίκας, Βασίλης Κολοβός κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ