Νέο επεισόδιο στην κόντρα εξουσίας και συμφερόντων του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, που στην παρούσα φάση έχει επίκεντρο την ΕΠΑΕ, είχαμε χτες. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ζήτησε την παραίτηση ή την κηδεμονία του προέδρου της λίγκας, Θ. Κανελλόπουλου. Με μια μακροσκελέστατη ανακοίνωση ο Πατρινός παράγοντας κατηγορείται πως «αδυνατεί όχι μόνο να δώσει λύσεις αλλά και να παρακολουθήσει τις εξελίξεις σε κάθε τομέα που αφορά την επιβίωση και ανάπτυξη των ΠΑΕ. Δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις του επαγγελματικού ποδοσφαίρου». Επίσης, ότι αγνοεί «προκλητικά τη βούληση της πλειοψηφίας των μελών του οργάνου» και εμμέσως πλην σαφέστατα του προσάπτεται έλλειψη κύρους, ισονομίας και πως «εξυπηρετεί σκοπιμότητες ή προσωπικές του φιλοδοξίες». Με πρώτο στόχο τη συνεδρίαση του ΔΣ, τη Δευτέρα, οι «πράσινοι» θέτουν ζήτημα παραίτησης του Κανελλόπουλου «από στοιχειώδη ευθιξία».
Αλλιώς ευελπιστούν, αν οι προτάσεις τους γίνουν αποδεκτές από την πλειοψηφία, να τον θέσουν υπό κηδεμονία, μέσα από «εναλλακτικές λύσεις». Ως τέτοιες προτείνονται: Η σύσταση πενταμελούς επιτροπής ελέγχου εσωτερικών υποθέσεων με σκοπό της την παρακολούθηση της εφαρμογής των νόμων και των κανονισμών, η αναφορά στο ΔΣ σχετικώς με την εύρυθμη λειτουργία και απόδοση της υπηρεσίας της ΕΠΑΕ, η απευθείας παραπομπή στην Αθλητική Δικαιοσύνη οποιουδήποτε παραβάτη. Σε αυτή προτείνεται να μετέχουν κατά κυλιόμενο σύστημα όλες οι ΠΑΕ-μέλη του ΔΣ, εκτός από τον εκπρόσωπο της ΕΠΟ και τους δύο εκπροσώπους της Γ΄ Εθνικής. Για τη συγκρότησή της οι ΠΑΕ χωρίζονται σε τέσσερις ομίλους δυναμικότητας. Με κλήρωση από κάθε όμιλο προκύπτει το σχήμα της κάθε επιτροπής, με κλήρωση επίσης καθορίζεται και η σειρά της θητείας της.
Ακόμα προτείνει η θητεία του προέδρου της ΕΠΑΕ να γίνει διετής με δικαίωμα επανεκλογής και την κατάργηση της θέσης του β΄ αντιπροέδρου. Κάποιες από τις αλλαγές απαιτούν και τροποποίηση του καταστατικού.