Πέμπτη 17 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΡΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
Θίγει το σύνολο των εργαζομένων

Σε σύσκεψη που οργάνωσε η Γραμματεία του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, χτες, αποφασίστηκε να αρχίσει καμπάνια ενημέρωσης στους εργασιακούς χώρους

Σε πλατιά εξόρμηση προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι εργαζόμενοι του δημοσίου, για τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις που προωθεί η κυβέρνηση σε όλο το φάσμα του δημόσιου τομέα και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη αγώνων ενάντια σε αυτή την πολιτική, κατέληξε η χτεσινή σύσκεψη συνδικαλιστών και εργαζομένων από το χώρο του Δημοσίου, των ΟΤΑ και των ΔΕΚΟ, που διοργάνωσε η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ.

Στη σύσκεψη έγινε πλούσια και αρκετά εποικοδομητική συζήτηση καθώς αναλύθηκαν σε βάθος οι στόχοι των προωθούμενων αναδιαρθρώσεων. Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι αυτές οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις θίγουν καίρια και τους εργαζόμενους εντός της δημόσιας διοίκησης, αλλά και συνολικά την εργατική τάξη της χώρας. Ιδιαίτερα αναλυτική συζήτηση έγινε για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για τη μερική απασχόληση στο δημόσιο.

Κοινή θέση όλων ήταν ότι υπάρχει ανάγκη άμεσα να οργανωθούν περιοδείες και εξορμήσεις, αλλά και όποιες άλλες μορφές κινητοποιήσεων κριθούν απαραίτητες, σε όλους τους χώρους δουλιάς του δημοσίου, προκειμένου να γίνει ενημέρωση σε όλους τους εργαζόμενους για αυτές τις αλλαγές. Να αποκαλυφθεί ο ρόλος και η στάση των άλλων δυνάμεων (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΝ) που με τους κοινωνικούς διαλόγους έχουν βάλει ουσιαστική πλάτη στο να περάσουν αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα. Να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη αγωνιστικών κινητοποιήσεων το επόμενο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ