Τετάρτη 16 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πορεία των αιρετών του Λεκανοπεδίου

Συγκέντρωση στα γραφεία της Τοπικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής στις 10.30 το πρωί και πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποιούν σήμερα Τετάρτη δήμαρχοι και κοινοτάρχες του Λεκανοπεδίου, διαμαρτυρόμενοι για τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι δήμοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία.

Αντιπροσωπεία της ΤΕΔΚΝΑ θα επιδιώξει συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Κ. Σκανδαλίδη, στον οποίο θα θέσουν τα οικονομικά τους αιτήματα. Συγκεκριμένα, οι δήμαρχοι ζητούν να αποδοθούν σταδιακά στους δήμους οι πόροι που τους έχουν παρακρατηθεί αυθαίρετα από το 1990 μέχρι σήμερα και σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ΤΕΔΚΝΑ αγγίζουν τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ. Επίσης ζητούν να επιχορηγηθούν οι δήμοι με επιπλέον 350 εκατομμύρια ευρώ για το 2003, να ρυθμιστούν τα χρέη τους με μείωση των επιτοκίων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και η μεταβίβαση αρμοδιοτήτων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση να συνοδεύεται από τους αντίστοιχους πόρους για την άσκησή τους.

Τα οικονομικά προβλήματα των δήμων θα συζητηθούν και σε συνάντηση που θα έχει το προεδρείο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας με τον πρωθυπουργό. Η συνάντηση θα γίνει στις 30 Ιούλη, όπως αποφάσισαν χτες ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, Π. Κουκουλόπουλος με τον Κ. Σημίτη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ