Τρίτη 8 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η πορνεία είναι ασυμβίβαστη με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια

Καταγγελία της Ομοσπονδίας για τους «Ολυμπιακούς» οίκους ανοχής

Στην εποχή της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης παίρνει και η πορνεία τη θέση της με την ελεύθερη διακίνηση του εμπορεύματος «σάρκα», είτε για εργασιακή είτε για σεξουαλική εκμετάλλευση. Αυτό καταγγέλλει μεταξύ άλλων η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας για τους «Ολυμπιακούς» οίκους ανοχής, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της.

Η Ομοσπονδία εκφράζει την κατάπληξή της για το γεγονός ότι ο πρώτος δήμος της χώρας, με γυναίκα δήμαρχο, ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων, νοιάστηκε για την αύξηση του αριθμού των οίκων ανοχής, τη χωροταξική τους κατανομή στα διαμερίσματα της πόλης, σε ξενοδοχεία και σε άλλους ανάλογους χώρους, συμβάλλοντας στη «βιομηχανική» ανάπτυξη της πορνείας της «ισχυρής» Ελλάδας. «Τη μεγάλη "επιτυχία" της Ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ φιλοδοξεί να συμπληρώσει ο Δήμος Αθηναίων, κυνηγώντας την πρωτιά στο σεξοτουρισμό κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, διευκολύνοντας τους απανταχού σωματέμπορους να φροντίζουν για τις επενδύσεις τους», σημειώνει η ΟΓΕ.

Υπογραμμίζει δε, ότι η αύξηση των οίκων ανοχής και η εισαγωγή δεκάδων χιλιάδων πορνών, για την ικανοποίηση των αναγκών όλων αυτών που θα καταφθάσουν στην Αθήνα εμφορούμενοι από το «Ολυμπιακό Πνεύμα», εντάσσεται στα μεγάλα έργα που θα μείνουν και μετά την Ολυμπιάδα.

«Η δήμαρχος της Αθήνας - συνεχίζει η ΟΓΕ - ξέρει καλά ότι η πορνεία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί σαν επάγγελμα "ελεύθερης" επιλογής. Η πορνεία είναι ασυμβίβαστη με την αξία και την αξιοπρέπεια του ανθρώπου, είναι έσχατη μορφή προσβολής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η δήμαρχος της Αθήνας δεν αντέδρασε στη Βουλή όταν νομοθετήθηκε η πορνεία σαν επάγγελμα, δεν αντιδρά στη νόμιμη εκπόρνευση που ασκείται από όλα τα ΜΜΕ».

Σημειώνεται ότι τα αιτήματα της ΟΓΕ είναι τα εξής:

  • Να κατοχυρωθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα των γυναικών που αφορούν στην εργασία, στη μόρφωση, στον πολιτισμό και στις κοινωνικές δαπάνες.
  • Να σταματήσει ή θεωρείται επάγγελμα η πορνεία, που προσφέρεται, τελικά, σαν διέξοδος στην αυξανόμενη γυναικεία ανεργία.
  • Να διώκεται αυστηρά η διαφήμιση της πορνείας.
  • Να μπει φραγμός στην ασυδοσία των ΜΜΕ, που επίσημα εκπορνεύουν τις νέες γυναίκες με όλα τα μέσα και σε όλες τις ζώνες των προγραμμάτων τους.
  • Εξυγίανση των διωκτικών αρχών. Βαριές ποινές στους επενδυτές της ανθρώπινης σάρκας.
  • Να νομιμοποιηθούν όλοι οι μετανάστες και οι μετανάστριες με πλήρη κατοχύρωση των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.
  • Να δημιουργηθούν αποτελεσματικές υπηρεσίες στις οποίες να καταφεύγουν οι αλλοδαπές, να καταγγέλλουν τη σωματική τους εκμετάλλευση και να βρίσκουν την απαιτούμενη στήριξη.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ