Παρασκευή 4 Ιούλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ
Οι αυξήσεις στα εισιτήρια πλήττουν τους νησιώτες

Επίκαιρη Ερώτηση από το ΚΚΕ στη Βουλή

Την αύξηση των κερδών για τους εφοπλιστές διασφαλίζει η κυβέρνηση με την προκλητική πρόσφατη απόφαση των υπουργών Οικονομίας και Εμπορικής Ναυτιλίας, με την οποία από 1η Ιούνη αυξάνονται επιπρόσθετα 4% οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, στην αιχμή της τουριστικής περιόδου. Το σοβαρό αυτό θέμα έφερε με Επίκαιρη Ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης.

Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Με την ισχύ του ν. 2932/2001 για το νέο θεσμικό πλαίσιο της ακτοπλοΐας και τη διεύρυνση της εφοπλιστικής ασυδοσίας αυξήθηκαν οι τιμές μέχρι και 60% στα εισιτήρια των επιβατών και στα ναύλα των οχημάτων και των εμπορευμάτων.

Η νέα αύξηση στα εισιτήρια των ακτοπλοϊκών πλοίων αποτελεί ένα ακόμη πλήγμα σε βάρος των εργαζομένων, των κατοίκων των νησιών και γενικότερα της εργατικής λαϊκής οικογένειας που αξιοποιεί αυτά τα μέσα μεταφοράς. Επιπλέον, η εκτίναξη στα ύψη των τιμών των εισιτηρίων και των ναύλων των εμπορευμάτων επιφέρει αλυσιδωτές αυξήσεις στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και πλήττει κατάφωρα το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων των νησιών. Δικαιολογημένα, λοιπόν, έχει προκαλέσει την αγανάκτηση και την αντίδραση των κατοίκων πολλών νησιών».

Ο Στ. Σκοπελίτης υπογραμμίζει ότι με αυτές τις εξελίξεις: «Επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις του ΚΚΕ ότι η εφαρμογή του διαλυτικού κανονισμού 3577/92 της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με την ψήφιση του αντιλαϊκού ν.2932/2001 από την κυβέρνηση, θα επιφέρει αλυσιδωτές αυξήσεις - φωτιά στις τιμές των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και γενικότερα θα πλήξει την ποιότητα της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας στη χώρα μας».

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, απευθυνόμενος στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, ρωτά: «Αν θα ανακαλέσει τη συγκεκριμένη απόφαση και θα πάρει μέτρα για τον περιορισμό της ασυδοσίας των εφοπλιστών. Τι μέτρα προτίθεται να πάρει για την τακτική σύνδεση των νησιών μεταξύ τους και των νησιών με τα ηπειρωτικά λιμάνια της χώρας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ