Σάββατο 21 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Σε ρόλο διεκπεραιωτή...

Εντονη αντίδραση της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας

Ενδεικτικό της υποβάθμισης του ρόλου του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αθήνας από την προσκείμενη στο ΠΑΣΟΚ νομαρχιακή αρχή, είναι το διάστημα προετοιμασίας που έχουν οι παρατάξεις ώστε να τοποθετηθούν στα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Συγκεκριμένα οι παρατάξεις έλαβαν τα θέματα που επρόκειτο να συζητηθούν στο Συμβούλιο της περασμένης Πέμπτης, μόλις μερικές ώρες πριν, δηλαδή Τετάρτη βράδυ.

Τα θέματα ήταν πολλά και σημαντικά και όπως είναι προφανές, το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση των συμβούλων, οι οποίοι εξέφρασαν την αδυναμία τους να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις και απόψεις επ' αυτών. Πρόκειται για μια τακτική που ακολουθούν αρκετές νομαρχιακές ή δημοτικές αρχές, στηριζόμενες πολλές φορές και στην ανοχή των υπολοίπων παρατάξεων, με στόχο να «περνούν» πιο εύκολα ή αιφνιδιαστικά τις αποφάσεις τους.

Εντονα αντέδρασαν στην ενέργεια της νομαρχιακής αρχής, οι σύμβουλοι της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΝΑΣ), Θανάσης Παφίλης και Ηλίας Νικολόπουλος, οι οποίοι και αποχώρησαν από τη συνεδρίαση. Οπως τόνισαν, με την επιλογή αυτή υποβαθμίζεται το Νομαρχιακό Συμβούλιο, καθώς καλείται να αποφασίσει για μία σειρά από σοβαρά θέματα, χωρίς να έχει τον απαραίτητο χρόνο να τα μελετήσει για να μπορεί να εκφράσει άποψη. Επίσης, υπογράμμισαν ότι η ελλιπής ενημέρωση και προετοιμασία του Νομαρχιακού Συμβουλίου αποβαίνει σε βάρος του λαού. Τέλος, οι σύμβουλοι της ΝΑΣ ζήτησαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης να δίνονται στις παρατάξεις τουλάχιστον τρεις μέρες πριν, και όταν πρόκειται για εξαιρετικά σοβαρά θέματα ο χρόνος αυτός να είναι μεγαλύτερος. Αλλιώς - συμπλήρωσαν οι σύμβουλοι της ΝΑΣ - θα απέχουμε από τις συνεδριάσεις, προφυλάσσοντας το σώμα από το να λειτουργεί απλά σαν ένας διεκπεραιωτικός μηχανισμός».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ