Παρασκευή 13 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΗΜΝΟΣ
Αστυνόμος ζήτησε τα ονόματα των διαδηλωτών!

Ανακοίνωση της Αχτιδικής Επιτροπής Λήμνου του ΚΚΕ

«Λεπτομέρειες» για τους διαδηλωτές στη Θεσσαλονίκη μάλλον μαζεύει η κυβέρνηση και έτσι στη Λήμνο αστυνόμος της περιοχής ζήτησε στοιχεία για τους Λημνιώτες που θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.

Ο αστυνόμος Ιορδάνης Θωμαΐδης τηλεφώνησε στον Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΕ της περιοχής, Γιάννη Πλάντζο, για κάποιες πληροφορίες... Ζήτησε να του παραδώσει λίστα με τα ονόματα όσων πρόκειται να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις της Θεσσαλονίκης, αλλά και την ημερομηνία και το μέσο με το οποίο θα μεταβούν εκεί. Οταν ο Γ. Πλάντζος ρώτησε γιατί γίνονται οι ερωτήσεις, η απάντηση ήταν αφοπλιστική: Για να σας συνοδεύσουμε!

Οταν το στέλεχος του ΚΚΕ διαμαρτυρήθηκε στο διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος της Μύρινας Λήμνου για το γεγονός, αυτός υποστήριξε πως ήταν πρωτοβουλία του αστυνομικού! Το επικύρωσε μάλιστα και ο ίδιος ο αστυνομικός...

Τέτοιου είδους «πρωτοβουλίες» τις έχουμε ξανασυναντήσει πολλές φορές... Πρόσφατα μάλιστα τα ίδια έκαναν και άλλοι «πρόθυμοι» αστυνομικοί στη Θεσσαλία στους αγρότες της περιοχής για τις κινητοποιήσεις στην Κέρκυρα.

Η Αχτιδική Επιτροπή Λήμνου του ΚΚΕ στην καταγγελία της για το θέμα τονίζει πως «τέτοιου είδους ενέργειες που είναι καταδικασμένες από το εργατικό και κομμουνιστικό κίνημα, δεν πρέπει να σταθούν εμπόδιο στη συμμετοχή του λημνιακού λαού και των φορέων του στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της Θεσσαλονίκης. Πιστεύουμε πως οι ευθύνες της κυβέρνησης και του υπουργείου Δημοσίας Τάξης είναι τεράστιες».

Τέλος καλεί το λημνιακό λαό να συμμετάσχει μαζικά με τη «Δράση Θεσσαλονίκη 2003» σ' αυτές τις κινητοποιήσεις, καταδικάζοντας τέτοιου είδους ενέργειες που θυμίζουν άλλες εποχές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ