Τετάρτη 11 Ιούνη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΕΒ

ΜΕ ΤΟ ΣΕΒ... ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ: «Ανοιγμα στους βιομηχάνους για να αντιμετωπιστεί η ανεργία και να δοθεί λύση στο μεγάλο πρόβλημα των επιχειρήσεων που κλείνουν έκανε χθες η κυβέρνηση... Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση πήρε το μήνυμα της δημοσκόπησης που δημοσίευσε "Το Βήμα της Κυριακής", στην οποία το βασικό συμπέρασμα είναι ότι η οικονομία θα κρίνει τις εκλογές, ενώ η ανεργία είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ελληνα πολίτη». (ΒΗΜΑ)

ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ: «Επί της ουσίας η συνάντηση του πρωθυπουργού με την ηγεσία της βιομηχανίας είχε σημαντικό μήνυμα πολιτικής. Προφανώς ο πρωθυπουργός θέλησε με τη συνάντηση αυτή να ξεκαθαρίσει προς πάσα κατεύθυνση, ότι η κυβέρνηση παρά τις αντίθετες απόψεις που έχει για ορισμένα θέματα με τους οικονομικούς παράγοντες του τόπου, δεν επιθυμεί σύγκρουση με κανένα τρόπο μαζί τους». (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ)

ΟΙ «ΔΙΑΠΛΕΓΜΕΝΟΙ»: «Οι "συνωμότες" της κυβέρνησης και οι "διαπλεγμένοι" με τη Νέα Δημοκρατία έγιναν χθες οι συνομιλητές του πρωθυπουργού, ο οποίος δεν είχε κανένα πρόβλημα να συζητήσει επί δίωρον τα θέματα που τους απασχολούν... Τώρα ο πρωθυπουργός δε βλέπει τους βιομηχάνους ως "διαπλεγμένους" αλλά ως συνεργάτες του για την προώθηση των σχεδίων του». (Από το άρθρο του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ)

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ: «Το πιο αιχμηρό πάντως πρόβλημα που έχει μπροστά του τώρα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, όσον αφορά τις διαρθρωτικές αλλαγές, αφορά την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, γιατί για να την επιτύχει, πρέπει να συγκρουστεί με τη διοίκηση της ΔΕΗ, την οποία σέρνουν από τη μύτη οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ. Για να τα βγάλει πέρα, ο κ. Χριστοδουλάκης θα χρειαστεί, όπως και στην περίπτωση των ΕΛΠΕ, τη βοήθεια και τη συμπαράταξη του υπουργού Ανάπτυξης κ. Ακη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος είναι ο μόνος που έχει κομματικό κύρος για να πειθαρχήσει τους συνδικαλιστές». (Ν. Νικολάου -ΒΗΜΑ)

ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ: «Ο φόβος προκαλεί ανασφάλεια, η ανασφάλεια παράλυση και η παράλυση παράδοση. Παράδοση στο ρητό της γιαγιάς μας "κάλλιο πέντε και στο χέρι παρά δέκα και καρτέρει". Κάποτε, ο ηρωισμός ήταν οι προκηρύξεις εναντίον του Χίτλερ, ο Μαραθώνιος της Ειρήνης, το Πολυτεχνείο. Σήμερα είναι η πίστη σ' ένα σύνθημα από το παρελθόν: "Λαός ενωμένος ποτέ νικημένος!"». (Δημ. Δανίκας - ΝΕΑ)


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ