Τα συνεχώς αυξανόμενα προβλήματα των εργαζομένων στα εργοστάσια του βιομηχανικού τριγώνου Χαλκίδας - Οινοφύτων - Θήβας, είναι πρώτα στην «ημερήσια διάταξη» των δραστηριοτήτων των Τοπικών Γραμματειών του ΠΑΜΕ σε Εύβοια - Βοιωτία στην κατεύθυνση της ανάδειξης των προβλημάτων και της συσπείρωσης των εργατών, με στόχο την ανατροπή της αντιλαϊκής - αντεργατικής πολιτικής. Ακόμα, οι Τοπικές Γραμματείες Εύβοιας και Βοιωτίας καλούν τους εργαζόμενους να δώσουν αγωνιστική απάντηση, συμμετέχοντας στη μεγάλη διαδήλωση στις 21 Ιούνη στη Θεσσαλονίκη, μέσα από το μπλοκ του ΠΑΜΕ.
Με δεδομένο ότι στο «βιομηχανικό τρίγωνο» δραστηριοποιούνται πάνω από 2.500 επιχειρήσεις που απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους - στην πλειοψηφία τους είτε είναι ασυνδικάλιστοι είτε τα υπάρχοντα σωματεία ελέγχονται από τον κυβερνητικό και τον εργοδοτικό συνδικαλισμό - οι εκτιμήσεις των στελεχών του ΠΑΜΕ κάνουν λόγο για μεγάλα προβλήματα, αλλά και πολύ μεγάλες δυνατότητες για την ανάπτυξη σχεδιασμένης παρέμβασης του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, ώστε να μετατραπεί η οργή των εργαζομένων σε οργανωμένη δράση.
Η εξόρμηση του ΠΑΜΕ, στην περιοχή θα αξιοποιήσει όλες τις μορφές «επικοινωνίας», με επισκέψεις στους χώρους δουλιάς, περιοδείες, συγκεντρώσεις εργαζομένων, συσκέψεις κ.ά. Στο μεσοδιάστημα, θα γίνουν πλατιές συσκέψεις σωματείων, συνδικαλιστών και εργαζομένων με πρωτοβουλία των Τοπικών Γραμματειών στην Εύβοια (έχει προγραμματιστεί στις 4 Ιούνη, με θέμα τις απολύσεις, την ανεργία και την οργάνωση του αγώνα) και στη Θήβα.
Σε ανακοίνωση που μοιράζεται στα εργοστάσια της περιοχής τονίζεται ότι οι απολύσεις εργαζομένων, η εφαρμογή ελαστικών μορφών απασχόλησης, η ανασφάλιστη εργασία, η διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, η τρομοκρατία στους χώρους δουλιάς και η εντατικοποίηση που έχει ως αποτέλεσμα τα συνεχή εργατικά «ατυχήματα» (αναφέρονται τα εργοστάσια του ομίλου Στασινόπουλου), η μείωση του εισοδήματος, η απώλεια ή η καθυστέρηση δεδουλευμένων (στη ΒΙΟΜΑΓΝ μετά την «πτώχευση» ακόμα περιμένουν οι 300 άνεργοι δεδουλευμένα και αποζημιώσεις 600 εκατ. δρχ., το ίδιο και στην ΤΕΞΤΙΛΙΑ - Βασιλειάδης, ενώ οι καθυστερήσεις δεδουλευμένων στην καπνοβιομηχανία «Γεωργιάδης», στην «Εξτράλ ΑΕ», στη CURVA DOORS και στη ΒΙΟΠΛΑΣΤ είναι συνηθισμένη πρακτική) είναι μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα της εργοδοτικής ασυδοσίας που βασίζεται στην αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Με την ίδια ανακοίνωση, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν στα χέρια τους τις τύχες τους, να συσπειρωθούν και να ενισχύσουν τον ταξικό πόλο στο συνδικαλιστικό κίνημα, κόντρα στην ηττοπάθεια και το συμβιβασμό.