Παρασκευή 23 Μάη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 45
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΟΥΕΦΑ
Στην Πόρτο το τρόπαιο

Οι «Δράκοι» κέρδισαν 3-2 στην παράταση τη Σέλτικ

Τα είχε όλα ο τελικός της Σεβίλλης μεταξύ της Πόρτο και της Σέλτικ. Πέντε γκολ, διακύμανση και συναρπαστικό φινάλε. Οι δύο ομάδες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, με τους Πορτογάλους να χαμογελάνε τελευταίοι, αφού επικράτησαν με 3-2 στην παράταση και κατέκτησαν το τρόπαιο. Οι «Δράκοι» προηγήθηκαν λίγο πριν το ημίχρονο με γκολ του Ντερλέι, ενώ οι «πράσινοι» ισοφάρισαν στο ξεκίνημα του Β` μέρους με τον Λάρσον. Επτά λεπτά αργότερα η Πόρτο ξαναπήρε κεφάλι στο σκορ με τον Αλενίτσεφ, αλλά ο Λάρσον ξαναϊσοφάρισε για την ομάδα του. Μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας δεν άλλαξε τίποτα και στην παράταση στο 115` ο Ντερλέι σημείωσε το τρίτο γκολ που χάρισε στην ομάδα του το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Η εξέλιξη του παιχνιδιού ήταν συναρπαστική, κάτι το οποίο «ανάγκασε» τον τεχνικό των «Δράκων» Ζοσέ Μουρίνιο, να μιλήσει για ένα ματς «ιδανικό παράδειγμα για όσους αγαπάνε το καλό ποδόσφαιρο». Στην αντίπερα όχθη ο προπονητής των Σκοτσέζων Μάρτιν Ο Νιλ στάθηκε στο γεγονός της παρουσίας της ομάδας του στον τελικό, την οποία χαρακτήρισε θαυμάσια εμπειρία.

Η κατάκτηση του τροπαίου από την Πόρτο, όπως είναι φυσικό, απασχόλησε τα πρωτοσέλιδα του πορτογαλικού τύπου. Οι «Δράκοι» κατέκτησαν το τρόπαιο, που έλειπε από τη συλλογή του πορτογαλικού ποδοσφαίρου και αυτό ακριβώς το γεγονός, υπογραμμίζει η γνωστή εφημερίδα «A Bola»: «Είναι δικό μας». Η Πορτογαλία βρίσκεται από χτες στην κορυφή της Ευρώπης. Η Πόρτο έχει πλέον στη συλλογή της τα δύο σημαντικότερα κύπελλα των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Το κύπελλο πρωταθλητριών και το κύπελλο ΟΥΕΦΑ. «Νενικήκαμεν», γράφει η «Record» και προσθέτει «Επιτέλους! Πήραμε το κύπελλο που αποτελεί την ευρωπαϊκή καταξίωση της χρυσής γενιάς της Πόρτο».


Κορυφή σελίδας
Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ