Τετάρτη 30 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - ΣΚΙΕΡΝ 30-27
Εδειξε χαρακτήρα

Τα πάνω κάτω έφεραν το Σάββατο οι παίκτες του Φιλίππου

Sportidea

Τα πάνω κάτω έφεραν το Σάββατο οι παίκτες του Φιλίππου
Μια ανάσα πριν τη σημαντικότερη σελίδα της ιστορίας του μέχρι σήμερα βρίσκεται πλέον ο Φίλιππος Βέροιας. Η ελληνική ομάδα επικράτησε της δανικής Σκιέρν με 30-27 στον πρώτο τελικό της διοργάνωσης του Τσάλεντζ Καπ. Ετσι απέκτησε σοβαρό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στη Δανία προκειμένου να γίνει η πρώτη ελληνική ομάδα που θα κατακτήσει ευρωπαϊκό κύπελλο στο χάντμπολ.

Οι Ελληνες παίκτες έδειξαν χαρακτήρα και ανέτρεψαν τα προγνωστικά που ήθελαν του Δανούς φαβορί, ενώ κατά τη διάρκεια του αγώνα ξεπέρασαν τον εαυτό τους. Αρχικά το άγχος και το βάρος της συμμετοχής σε έναν τελικό φάνηκε να επηρεάζει τους παίκτες του Φίλιππου. Ετσι οι Δανοί πήραν προβάδισμα στο σκορ με 8-3 στο 14` και 14-8 στο 24`. Ομως τα πράγματα άλλαξαν στην επανάληψη. Η ελληνική ομάδα έδειξε ότι βρίσκει τον εαυτό της. Η βελτίωση της άμυνας και η αποτελεσματικότητα στις αντεπιθέσεις άρχισε να αποδίδει καρπούς για τους γηπεδούχους που ισοφάρισαν αρχικά το σκορ σε 19-19 στο 40`. Από εκείνο το σημείο και έπειτα ο Φίλιππος συνεχώς μεγάλωνε τη διαφορά που έφθασε και τους επτά πόντους (28-21). Παρ' όλα αυτά, στα τελευταία λεπτά η επιπολαιότητα έδωσε το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να κλείσουν.... την ψαλίδα και να αναπτερώσουν τις ελπίδες τους. Πρώτος σκόρερ για τον Φίλιππο ήταν ο Τούτσκιν με 7 γκολ ενώ από τους Δανούς τα περισσότερα τέρματα σημείωσε ο Σλοτ.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού ο προπονητής της ελληνικής ομάδας Νίκος Μάντζος επισήμανε πως ο στόχος ενόψει της ρεβάνς είναι να μελετηθούν τα λάθη του πρώτο αγώνα. «Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά να κρατήσουμε τη διαφορά και να κατακτήσουμε το Κύπελλο. Εμείς θα πάμε να παίξουμε ελεύθερα και θα εξακολουθήσουμε να το βλέπουμε σαν γιορτή», επισήμανε ο Ελληνας τεχνικός που παράλληλα αφιέρωσε τη νίκη στα θύματα του τροχαίου δυστυχήματος στα Τέμπη.

Στην αντίπερα όχθη, ο προπονητής των Δανών Αντρες Νταλ Νίλσεν στάθηκε στο γεγονός της μείωσης της διαφορά που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική, αφού τα πράγματα όπως εξελίχθηκαν ίσως να ήταν χειρότερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ