Σάββατο 11 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σελίδες πολιτισμού

Κυκλοφόρησε το τεύχος Μάρτη του «Πρώτου πλάνου», της μηνιαίας έκδοσης του «Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης», με ειδική αναφορά στο 2ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Παρουσιάζονται επίσης τα προγράμματα των μεταμεσονύχτιων προβολών και των ταινιών Α` προβολής του κινηματογράφου «Ολύμπιον», καθώς επίσης και τα πρώτα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την ταινία και το ελληνικό τραγούδι του αιώνα.

  • Στο τεύχος, της τρίμηνης έκδοσης του Σωματείου Χορού και Ρυθμικής, «Χορός», φιλοξενείται αφιέρωμα σε δύο μεγάλες προσωπικότητες του χορού και της μουσικής: την Κούλα Πράτσικα και την Πολυξένη Ματέυ. Τα κείμενα υπογράφουν οι: Ελένη Κεφάλου - Χορς, Μαρία Μαρκογιάννη και Λένα Ζαμπούρα. Ακόμη παρουσιάζονται σημαντικές χορευτικές παραστάσεις που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Στο νέο τεύχος περιλαμβάνεται επίσης, το 2ο μέρος του θέματος «Η τέχνη του ηθοποιού», από τη Μαρία Φραγκή. Τέλος, από τις σελίδες του περιοδικού, δε λείπουν οι ειδήσεις, οι διαγωνισμοί και τα σεμινάρια, που αφορούν στον τομέα του χορού.
  • Με πλούσια ύλη κυκλοφορεί το τεύχος Φλεβάρη του περιοδικού «Ελληνική Διασπορά» που εκδίδεται από το «Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων». Εκτός από τα ομογενειακά νέα και τα γεγονότα του περασμένου μήνα, περιλαμβάνονται αφιέρωμα στη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, συνέντευξη του Αρμένιου βυζαντινολόγου Χρατς Μπερτικιάν, αφιέρωμα στη νεοελληνική ποίηση, στις ισπανόφωνες χώρες, στην εκμάθηση των ελληνικών στην Ουκρανία κ.ά.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ