ΛΟΝΔΙΝΟ.--
Μία ακόμη διαφωνία έχει ξεσπάσει στους κόλπους της αμερικανικής κυβέρνησης, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Guardian». Ετσι, εκτός του μετώπου Ράμσφελντ ένα ακόμη έχει διανοιχτεί, αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι στο «μεταπολεμικό Ιράκ».
Σύμφωνα πάντα με την «Guardian», η διαφωνία έχει ξεσπάσει στα υψηλά κλιμάκια της κυβέρνησης, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη στο Κουβέιτ οι σχεδιασμοί αυτοί έχουν τεθεί επί τάπητος, όπου η νέα κυβέρνηση θα συνίσταται από 23 υπουργεία, στα οποία, εννοείται, θα ηγούνται αμερικανοί, ενώ θα υπάρχουν και 4 Ιρακινοί σύμβουλοι που θα διοριστούν και πάλι από τους Αμερικανούς.
Περιοχές και πόλεις που θα καταλαμβάνονται και θα ανακηρύσσονται «απελευθερωμένες» από τον στρατηγό Τόμι Φρανκς, θα παραδίδονται στη μεταβατική κυβέρνηση υπό το συνολικό έλεγχο του στρατηγού εν αποστρατεία Τζέι Γκάρνερ, ο οποίος έχει οριστεί ως επικεφαλής της κατοχής του Ιράκ, ενώ εν αναμονή της «μητέρας των μαχών» στη Βαγδάτη, μέλη αυτής της μεταβατικής κυβέρνησης έχουν ήδη αρχίσει να καταφθάνουν στο Κουβέιτ.
Κατά την «Guardian», οι αποφάσεις για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης ανήκουν αποκλειστικά στον υφυπουργό Αμύνης Πολ Γούλφοβιτς, γεγονός «που έχει ενοχλήσει πολύ τον Τ. Γκάρνερ, που επισήμως είναι υπεύθυνος για τη νέα κυβέρνηση, αφού πολλοί που έχει επιλέξει θεωρούνται εξαιρετικά αμφιλεγόμενα και μη αποδεκτά στο Ιράκ πρόσωπα, όπως ο Αχμεντ Τσαλαμπί, ηγέτης του Εθνικού Ιρακινού Κογκρέσου που φέρνει μαζί του τους συνεργάτες του και την οικογένειά του» όπως δήλωσαν πηγές προσκείμενες στους σχεδιαστές εντός του Πενταγώνου.
Στο μεταξύ, αυτοί οι μυστικοί σχεδιασμοί, σύμφωνα πάντα με τον «Guardian», έχουν προκαλέσει εκνευρισμό και στον Τόνι Μπλερ, ο οποίος «επιθυμεί και πιέζει για μία ευρύτερη διεθνή ανάμειξη και ειδικά των Ηνωμένων Εθνών κατά τη μεταβατική περίοδο μετά την ανατροπή του Σαντάμ, προκειμένου να επιβιώσει - εννοείται πολιτικά - των εσωτερικών αντιθέσεων τόσο στο κόμμα του και την κυβέρνηση, αλλά και εντός της Ευρώπης».