Τρίτη 1 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΝΤΙΣΥΝΟΔΟΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
Υπάρχουν και οι προτάσεις των αγροτών

Θα ακουστούν την Κυριακή 6 του Απρίλη στη Λάρισα, σε εκδήλωση που διοργανώνει η ΠΑΣΥ, κόντρα στην πολιτική φτώχειας και ξεκληρίσματος

Αποψη από παλαιότερη κινητοποίηση των αγροτών στη Λάρισα
Αποψη από παλαιότερη κινητοποίηση των αγροτών στη Λάρισα
Η πρόταση διεξόδου από τον ευρωμονόδρομο και την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, που σχεδιάζεται και εφαρμόζεται σε βάρος των μικρομεσαίων αγροτών, θα αναπτυχθεί στην αντισύνοδο των υπουργών Γεωργίας, που διοργανώνει η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ) την ερχόμενη Κυριακή στη Λάρισα, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών.

Στην αντισύνοδο, που γίνεται περίπου ένα μήνα πριν τη σύνοδο υπουργών Γεωργίας της ΕΕ (έχει οριστεί να γίνει στην Κέρκυρα στις 12-13 του Μάη) θα τεθούν προς συζήτηση και προβληματισμό όσα ενοχλούν τα επιτελεία των Βρυξελλών και την προεδρεύουσα ελληνική κυβέρνηση και όσα δεν τολμούν να ξεστομίσουν οι κάθε λογής υποτελείς της ακολουθούμενης ευρωπολιτικής. Μιας ευρωπολιτικής που έχει βασικό σκοπό την επιτάχυνση της συγκέντρωσης της γης σε λίγους μεγαλοαγρότες και την αύξηση των κερδών των εμποροβιομηχάνων και των πολυεθνικών. Η πολιτική αυτή θα λάβει για άλλη μια φορά την αγωνιστική απάντησή της κι από κοντά, με το πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΠΑΣΥ στις 12 του Μάη στην Κέρκυρα.

Στη σχετική ανακοίνωση-πρόσκληση της ΠΑΣΥ ενόψει της αντισυνόδου επισημαίνεται: «Οι αναθεωρήσεις της ΚΑΠ, οι συμφωνίες της ΓΚΑΤΤ και του ΠΟΕ και οι αντιαγροτικές κυβερνητικές πολιτικές έχουν δημιουργήσει σοβαρά αδιέξοδα στην αντιαγροτική οικονομία, που εκφράζονται με τη μείωση του αγροτικού εισοδήματος και της αγροτικής απασχόλησης, τη γήρανση του αγροτικού πληθυσμού, την ερήμωση και το μαρασμό της υπαίθρου, την εξάρτηση του λαού μας σε βασικά διατροφικά προϊόντα». Η ανακοίνωση συνεχίζει ως εξής: «Η ΠΑΣΥ πιστεύει, ότι οι αντιαγροτικές πολιτικές που εφαρμόζονται στη χώρα μας δεν είναι μονόδρομος. Υπάρχει πρόταση που δίνει λύσεις στα σημερινά αδιέξοδα της αγροτικής οικονομίας. Αυτή την πρόταση θα αναπτύξει η ΠΑΣΥ στην αντισύνοδο των υπουργών Γεωργίας, που θα γίνει στη Λάρισα την ερχόμενη Κυριακή στις 6 του Απρίλη στις 11 το πρωί στην αίθουσα της ΕΑΣ Λάρισας».

Στην αντισύνοδο καλούνται εκπρόσωποι των αγωνιζόμενων αγροτών, μέλη Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα και αγροτικές οργανώσεις που έχουν ταχθεί στο μετερίζι του αγώνα ενάντια στην ακολουθούμενη αντιαγροτική πολιτική. Καλούνται επίσης εκπρόσωποι της αγωνιζόμενης εργατιάς, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των επαγγελματοβιοτεχνών. Εχουν προσκληθεί ακόμα και αναμένεται να συμμετάσχουν αγροτικές οργανώσεις και κινήσεις από χώρες της ΕΕ που αντιστέκονται στην ακολουθούμενη αντιαγροτική πολιτική των Βρυξελλών καθώς και οργανώσεις από τις 10 υπό ένταξη χώρες της Ευρώπης και από χώρες που βρίσκονται σε προενταξιακή διαδικασία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ