Τρίτη 1 Απρίλη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΑΑΚ: ... τζιζζ η κοινή αντιπολεμική δράση

Να μη χρησιμοποιηθούν ελληνικά εδάφη ή στρατιωτικές βάσεις για τη διευκόλυνση των πολεμικών επιχειρήσεων. Να σταματήσει η χρήση της βάσης της Σούδας. Να αποσυρθεί το ελληνικό πλοίο από τον Περσικό...

Τα παραπάνω περιλαμβάνονταν στο πλαίσιο των Πολιτικών Νεολαιών, για την αντιπολεμική συναυλία - συλλαλητήριο το περασμένο Σάββατο. Το ψήφισμα είναι αποτέλεσμα των ασφυκτικών πιέσεων που ασκεί το ογκούμενο αντιπολεμικό κίνημα σε δυνάμεις, οι οποίες, κατά τα άλλα, συναινούν με την κυβερνητική πολιτική και ουσιαστικά, ανεξάρτητα από μικροπολιτικές λογικές, ήρθε να βγάλει για άλλη μια φορά τον κόσμο στους δρόμους κατά του πολέμου και της ελληνικής συμμετοχής σ' αυτόν.

Διαφωνεί κανείς ότι η απεμπλοκή της Ελλάδας πρέπει να είναι το νούμερο ένα αντιπολεμικό σύνθημα στο φοιτητικό κίνημα σήμερα; Οτι πρέπει να κλείσει η βάση της Σούδας, ότι... ότι... Μάλλον η ΕΑΑΚ διαφωνεί και κατηγορεί την ΠΚΣ ότι στηρίζει τις άλλες Νεολαίες! Μάλλον τα παραπάνω αιτήματα δεν τους εκφράζουν και αρκούνται να κατηγορούν την ΠΚΣ ότι «συνεργάζεται με τον εχθρό»!

Η δογματική αυτή λογική είναι επικίνδυνη για το μέλλον των αγώνων, οδηγεί στη στείρα άρνηση και τελικά στην απομόνωση: Δεν εξετάζει καν το πλαίσιο του αγώνα, όταν αυτό πρόκειται να συμφωνηθεί με άλλες δυνάμεις, επειδή απλά συμμετέχουν άλλες δυνάμεις!


Αλίμονό μας αν η Πανσπουδαστική δε στήριζε μια τέτοια πρωτοβουλία για την κινητοποίηση της νεολαίας ενάντια στην ελληνική συμμετοχή (Σούδα, φρεγάτα «Κουντουριώτης» κτλ.).

Και, επιτέλους, ας αποφασίσει η ΕΑΑΚ, είμαστε «οι διασπαστές» του φοιτητικού κινήματος, όπως συνηθίζουν να λένε, ή «πηγαίνουμε με τους άλλους»; Και τα δυο μαζί πάντως, δε γίνεται. Ο κόσμος τούς έχει πάρει χαμπάρι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ