Σάββατο 4 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
Εικαστικά
«Χρώματα » των ημερών

Εως τις 24 Δεκεμβρίου στην αίθουσα τέχνης « Τρίγωνο» (Δροσίνη και Δ. Κυριακού 16, Κηφισιά), παρουσιάζεται η σειρά έργων του Μίλτου Παντελιά με τίτλο «Παλίμψηστα». Στα έργα που εκτίθενται, ίχνη από κομμάτια ιστορίας αφήνουν τα σημάδια τους, το σήμερα έρχεται να ακουμπήσει πάνω στο χτες, δένεται μαζί του και η νέα εικόνα εμφανίζεται σαν να υπήρχε πάντα.

  • «Ανθρωποι και μάσκες», είναι το θέμα της καινούριας δουλιάς του Δημήτρη Λουκόπουλου, που εγκαινιάστηκε πριν λίγες μέρες στην γκαλερί «Σίγμα» (Βασ. Σοφίας 65). Με τη νέα του δουλιά, ο ζωγράφος κλείνει την τριλογία των θεμάτων του, που ξεκίνησε πριν έξι χρόνια με τις «Γυναίκες και Κενταύρους» και συνεχίστηκε με τον «Ζωγράφο και μοντέλο». Τα 15 περίπου έργα που παρουσιάζονται είναι δουλεμένα με λάδι πάνω σε μουσαμά, αλλά και πάνω σε χαρτόνι με στόκους και συνθετική ρητίνη. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου.
  • Τη νέα του δουλιά παρουσιάζει στην αίθουσα τέχνης «Μετόπη» (Ερεχθείου και Καλλισπέρη), από τις 8 έως τις 29 Δεκεμβρίου, ο Δημήτρης Μανίνης. Πρόκειται για αέναες όψεις ζωής, που τις εικονογραφεί με απαράμιλλα χρώματα και αέρινες φιγούρες. Παράλληλα, εκθέτει και έξι κεραμικά έργα με ανθρώπινες φιγούρες, εικαστικές «μεταγγίσεις» των ζωγραφικών του έργων.
  • Ο Αγγελος Παπαδημητρίου στην 6η ατομική του έκθεση, στην γκαλερί «Νέες Μορφές» (Βαλαωρίτου 9), παρουσιάζει από τις 7 έως τις 16 Ιανουαρίου, μία ενότητα έργων, αποτέλεσμα της «συνάντησής του» με το έργο του ποιητή Ναπολέοντα Λαπαθιώτη. Τα έργα αυτά εικονογραφούν το βιβλίο του Τάκη Σπετσιώτη «Χαίρε Ναπολέων» (εκδόσεις «Αγρα»), που αποτελεί τον πυρήνα της έκθεσης και περιλαμβάνει δοκίμιο για την τέχνη του ποιητή, καθώς και 63 πεζά ποιήματά του. Ο Αγ. Παπαδημητρίου στην αρχή της νέας χιλιετίας, σε πείσμα των καιρών, προτείνει την επανασύνδεση με το ρομαντικό πνεύμα του Λαπαθιώτη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ