Παρασκευή 21 Μάρτη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ
Μέτρα στρατιωτικής ετοιμότητας για παν ενδεχόμενο...

Αμερικανοί στρατιώτες στη Νότια Κορέα

Associated Press

Αμερικανοί στρατιώτες στη Νότια Κορέα
ΣΕΟΥΛ.--

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί από χτες και οι δύο χώρες της Κορεατικής Χερσονήσου, η κάθε μία για μάλλον διαφορετικούς λόγους... Η μεν ΛΔ Κορέας ανήγγειλε αύξηση των μέτρων στρατιωτικής ετοιμότητας, μην αποκλείοντας αιφνιδιαστική στρατιωτική επίθεση των ΗΠΑ εναντίον βορειοκορεατικών πυρηνικών εγκαταστάσεων.

«Ενισχύουμε την ετοιμότητά μας, με κάθε τρόπο, για να αντιμετωπίσουμε οιαδήποτε στρατιωτικά μέτρα που επεξεργάζονται εναντίον μας οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές» έγραφε το σχετικό άρθρο της «Ροντόνγκ Σινμούν», επίσημου οργάνου του Κόμματος Εργατών Κορέας...

Παρόμοια μέτρα έλαβε και η Ν. Κορέα. Με το φόβο αιφνιδιαστικής ανόδου της ήδη μεγάλης έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο, αλλά και λόγω της υποστήριξης που η Σεούλ προσέφερε στον πόλεμο των ΗΠΑ στο Ιράκ, η κυβέρνηση του Νοτιοκορεάτη Προέδρου Ρο Μου-γιουν έθεσε χτες το στρατό σε κατάσταση συναγερμού και επαγρύπνησης. «Θεωρούμε πως η ΛΔ Κορέας είναι προσεκτική, αλλά ενισχύσαμε την κατάσταση συναγερμού για παν ενδεχόμενο» είπε η Σονγκ Κγιάνγκ-χι, εκπρόσωπος του Προέδρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ